Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας
Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Eπιτροπές για τα έργα ΕΣΠΑ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Τετραμελείς επιτροπές εκπροσώπων των έργων ΕΣΠΑ συγκροτούνται άμεσα από τα πέντε της Θεσσαλίας, ώστε σε διάστημα 10-15 ημερών να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις για τα έργα που θα εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, παρουσία των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν θα κάνουν τις προτάσεις τους προς τον κ. Αντωνίου, που στη συνέχεια θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας στο υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση, ώστε οι φάκελοι των έργων να κατατεθούν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, επανέλαβε ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα διατεθεί στον τομέα της υγείας ποσό 7 εκ. €, εκ των οποίων 1,5 εκ. € θα διατεθούν για ολοκλήρωση έργων που δεν ολοκληρώθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 5,5 εκ. € περίπου, στα νέα έργα και για τα πέντε Νοσοκομεία.

Ο ίδιος ζήτησε από τους εκπροσώπους των πέντε Νοσοκομείων τα κριτήρια για την επιλογή ενός έργου θα είναι η αναγκαιότητα, η ωφελιμότητα, η υλοποίηση και η λειτουργικότητα, ώστε να έχει πιθανότητες να υλοποιηθεί.

Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την προμήθεια αιμοδυναμικού στεφανιογράφου – ecostress για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, από το νέο πρόγραμμα, τότε, αναλογικά με τα χρήματα, το νοσηλευτικό ίδρυμα του Βόλου αναμένεται να εντάξει ένα ακόμη έργο, που θα αποφασιστεί ποιο θα είναι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση