Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αντικατάσταση πέντε Αναισθησιολογικών Συγκροτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου
Αντικατάσταση πέντε Αναισθησιολογικών Συγκροτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Αντικατάσταση πέντε Αναισθησιολογικών Συγκροτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

Κώστας : Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα συγκροτημένο σχέδιο ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του έργου «Αντικατάσταση πέντε (5) Αναισθησιολογικών Συγκροτημάτων – Γ.Ν. Βόλου», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας , προϋπολογισμού 225.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδίου ενίσχυσης των δομών δημόσιας υγείας, συνεχίζει να εξοπλίζει νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες δομές με όλα εκείνα που χρειάζονται ώστε να παρέχονται στους πολίτες ς υψηλού επιπέδου.
Πεποίθηση μας είναι ότι ανεπτυγμένο είναι το κράτος εκείνο στο οποίο οι πλούσιοι προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές. Στηρίζουμε το βασικό και αναγκαίο αγαθό της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας».

ΑΝΤΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια πέντε (5) πλήρων αναισθησιολογικών συγκροτημάτων, κατάλληλων για χρήση σε όλων των ηλικιών (ενήλικες, παιδιά, νεογνά) χωρίς καμία απαίτηση προσαρμογής των συστημάτων τους, σε τροχήλατη βάση με σύστημα πέδησης, με Αναπνευστήρα, Μόνιτορ αιμοδυναμικών παραμέτρων, Μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, Καπνογραφία, Βάθος αναισθησίας, ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης και ρύθμισης της ροής αερίων, και με όλα τα πλέον σύγχρονα μοντέλα αερισμού.

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε θέματα χρήσης και λειτουργίας, καθώς και του τεχνικού προσωπικού για την διάγνωση βλαβών.

Με την προμήθεια των νέων αναισθησιολογικών συγκροτημάτων ενσωματώνεται στο Νοσοκομείο η πλέον σύγχρονη ιατρική στον τομέα της αναισθησίας, συμβάλλοντας στην μείωση του χρόνου ανάνηψης και του απαιτούμενου προσωπικού για την ολοκλήρωση των επεμβάσεων προς όφελος του ασθενούς. Ωφελούμενοι του έργου είναι ο της περιοχής ευθύνης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου καθώς και οι επισκέπτες της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση