Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ανάστατοι γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου
Ανάστατοι γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου

Ανάστατοι γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου

Ανάστατοι είναι και προσωπικό στο , δεδομένων των ελλείψεων αλλά και των μειώσεων στις φαρμακευτικές δαπάνες που καλούνται να εφαρμόσουν.

Για το λόγο αυτό σήμερα το πρωί κι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο, στο πλαίσιο 24ωρης ς της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συνεχόμενη όπως καταγγέλλουν της δημόσιας ς.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικ. Χαυτούρας, διευκρίνισε ότι η ΟΕΝΓΕ δεν συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση, ωστόσο όπως είπε «δε σημαίνει κάτι αυτό, γιατί ο κάθε εργαζόμενος έχει τη δική του ευθύνη. Βιώνει το γκρέμισμα όλων των δομών της δημόσιας ς, βιώνει τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές. Βλέπει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο, λόγω τραγικής υποστελέχωσης και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Πρέπει όλοι να βγούμε στο δρόμο. Όχι μόνο όταν μας κόβουν το μισθό ή όταν μας κρατάνε το 5% όπως μας κρατάνε τώρα από τον Μάρτιο. Η κατάσταση είναι τραγική και βλέπουμε ότι γκρεμίζονται όλες οι δομές δημόσιας υγείας».

Ο κ. Χαυτούρας συμπλήρωσε ότι ορισμένες κλινικές στο Νοσοκομείο, λειτουργούν χάριν στους συμβασιούχους κι όπως είπε «Αυτό που έγινε με τα φάρμακα είναι πραγματικά απαράδεκτο και προκλητικό. Προσβάλλει τους γιατρούς και τους πολίτες. Αυτό το έγγραφο να κάνουμε περικοπές στις φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών, δείχνει όχι μόνο αλλά εγκληματική . Όσοι ζήσουν κι όσοι πεθάνουν. Όταν 4.400.000ευρώ έχουν δαπανηθεί για τα δύο τετράμηνα, 400.000 ευρώ θα φτάσουν για ένα τετράμηνο; Κοροϊδεύουν ασύστολα».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις περικοπές των αδειών, τονίζοντας ότι τώρα φαίνεται να υπάρχει καλή διάθεση και το θέμα να βαίνει προς τη λύση του.

Εν τω μεταξύ, ανάστατοι είναι και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κ. Τράγαλος, ανέφερε ότι στη σημερινή κινητοποίηση, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων γιατί πολύ απλά όπως εξήγησε: «Δεν υπάρχει προσωπικό στα Νοσοκομεία. Όταν δουλεύουν δύο άτομα σε μία βάρδια και πρέπει να καλύψουν μεγάλο όγκο ασθενών, καταλαβαίνετε ότι προτεραιότητα για εμάς έχει η υγεία των πολιτών. Θέλουμε μόνιμο προσωπικό, να ενταχθούμε στα ΒΑΕ κ.α.

Στο Νοσοκομείο Βόλου, οφείλονται χρήματα στους εργαζόμενους από το 2014, χρήματα εργαζομένων που τα δούλεψαν β νυχτερινά, αργίες κ.α. Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μας καταβληθούν, αλλά δε γίνεται τίποτα. Κι όταν πρέπει να πληρώσουμε κι ΕΝΦΙΑ εμείς τι θα κάνουμε; Αν εμείς πάμε στην Εφορία και πούμε ότι μας χρωστά το Νοσοκομείο τι θα γίνει;»

Μάλιστα πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί θα κατατεθεί πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία και κατάθεση των οφειλών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση