Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αναίτια αναβολή εμβολιασμού υγειονομικού προσωπικού «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείο Βόλου  
Αναίτια αναβολή εμβολιασμού υγειονομικού προσωπικού «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείο Βόλου   

Αναίτια αναβολή εμβολιασμού υγειονομικού προσωπικού «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείο Βόλου  

Για αναίτια αναβολή εμβολιασμού υγειονομικού προσωπικού «υ» οσοκομείο κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος  και για τον λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Θεσσαλίας και Στ.Ελλάδας  Φώτη Σερέτη.

 

Στην επιστολή, ο βουλευτής αναφέρει:Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γενικό οσοκομείο «», όπου συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα ακολουθούνταν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020 ως προς τον εμβολιασμό, ιατρών, νοσηλευτών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες αργότερα την ίδια ημέρα, εντελώς αναιτιολόγητα και χωρίς αναφορά σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ο Υποδιοικητής σας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου επικοινώνησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η αρμόδια Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ξεκίνησε να ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είχαν ήδη συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα για τον εμβολιασμό τους, για την ακύρωση του σχετικού ραντεβού για την πραγματο των εμβολιασμών.

Οι ενδιαφερόμενοι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα και με τον τοπικό Τύπο, δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική ενημέρωση πέρα από την προφανή, ότι δηλαδή, ο προγραμματισμένος εμβολιασμός τους τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα χωρίς να καμία αιτιολόγηση.

Στη συνέχεια, επιχειρήσατε να διαψεύσετε τα όσα έγιναν γνωστά και από τον Τύπο περί αναβολής και εκδώσατε ανακοίνωσή με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνατε το γεγονός, μεταθέτοντας την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα διαδικασία εμβολιασμού στο , εμπαίζοντας με αυτό τον τρόπο τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και τους πολίτες της .

Κύριε Διοικητά

Το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου εργάστηκε και εργάζεται σε πρωτοφανείς συνθήκες, στηρίζοντας την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μαγνησίας στην εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, στηριζόμενο μάλιστα αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, με πενιχρή χρηματοδότηση και ελάχιστη ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό από την Πολιτεία.

Ο έγκαιρος και αποτελεσματικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Υγείας για την θωράκιση των εργαζομένων, ούτως ώστε να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί.

Παρακαλείσθε επιτέλους να λειτουργήσετε με την υπευθυνότητα που απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης και να ενεργήσετε άμεσα, προκειμένου ο προγραμματισμένος για την ερχόμενη Δευτέρα εμβολιασμός να γίνει κανονικά.”

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση