Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στο περίμενε οι εθελοντές ιατροί της Μαγνησίας λόγω Υπουργείου Υγείας»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στο περίμενε οι εθελοντές ιατροί της Μαγνησίας λόγω Υπουργείου Υγείας»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Στο περίμενε οι εθελοντές ιατροί της Μαγνησίας λόγω Υπουργείου Υγείας»

Ν δισαφηνιστεί και να γνωστοποιηθεί στους εθελοντές ιδιώτες ιατρούς της Μαγνησίας χωρίς άλλη καθυστέρηση το σαφές θεσμικό πλαίσιο ένταξης τους στο δυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε να μπορέσουν επιτέλους να συμβάλουν έμπρακτα στον αγώνα του νοσοκομειακού προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζήτησε με ερώτησή του από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η Μαγνησία το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει σταθερά μέσα στις περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αυξημένα κρούσματα κορωναϊού καθημερινά. Μέσα σε αυτή την έκτακτη υγειονομική συνθήκη ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (ΙΣΜ) κατέγραψε το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, οι οποίοι ανήλθαν σε 17 άτομα, ενώ ένας θέλησε επίσης να ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου υπογράφοντας σύμβαση.

«Οι 17 εθελοντές ιατροί ακόμα αναμένουν την ένταξή τους στο δυναμικό του Αχιλλοπούλειου καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο το θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο οι εθελοντές ιδιώτες ιατροί θα ενταχθούν στο προσωπικό και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», σημείωσε ο βουλευτής, αναφέροντας πως η απόφαση που θα καθορίζει το σαφές θεσμικό πλαίσιο ένταξης των εθελοντών ιδιωτών ιατρών στο δυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου είναι απαραίτητη τόσο για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και για τους ίδιους τους εθελοντές ιατρούς, οι οποίοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να είναι πρώτα σύμφωνοι με τους όρους της απασχόλησής τους.
«Η συμβολή των εθελοντών ιδιωτών ιατρών, είναι ζωτικής σημασίας για το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς θα αποσυμφορήσουν τον τεράστιο όγκο δουλειάς του μόνιμου ιατρικού προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση περιστατικών covid αλλά και άλλων έκτακτων περιστατικών, ενώ θα συμβάλλουν και στην καλύτερη υγειονομική φροντίδα και εξυπηρέτηση των πολιτών της Μαγνησίας», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

Εκτός ραντάρ Υπουργείου Υγείας παραμένει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς 

Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που συνεχίζει να παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έφερε και πάλι στη Βουλή, σχεδόν ένα χρόνο μετά, με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες ενέργειες επισκευής της στέγης του , αλλά και να να στελεχωθεί το ΚΥ με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό οδηγών ασθενοφόρων, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, το καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου, ωστόσο το κτίριο του βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση με με τμήματα της στέγης να έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της εκτεταμένης υγρασίας και της μούχλας, ενώ πόρτες και παράθυρα παραμένουν χαλασμένα. Σύμφωνα με το Δήμαρχο αλλά και τον τοπικό τύπο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκταμιεύσει σχετικό κονδύλι για τη επισκευή της στέγης του ΚΥ, ωστόσο πρόθεση του Υπουργείο είναι να πραγματοποιήσει το έργο ανακατασκευής της στέγης του ο με την επίβλεψη της Περιφέρειας.

Το οξύμωρο είναι ότι ο αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα υποστελέχωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβλέπων μηχανικός να αναλάβει την υλοποίηση του έργου επισκευής. «Το Υπουργείο Υγείας αρνείται πεισματικά εδώ και καιρό να δρομολογήσει την επισκευή του κτιρίου του ΚΥ Ζαγοράς, με αποτέλεσμα κάτοικοι και προσωπικό να βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις με εισροή νερών και κρύου από την σκεπή», σημείωσε ο βουλευτής.

Εκτεταμένες, είναι σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΚΥ. Συγκεκριμένα, πρόσφατα αποχώρησαν οι δύο μόνιμοι του Κέντρου Υγείας και η μόνιμη ατρος του ΚΥ έχει αποσπαστεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας ατρος στο ΚΥ για να καλύπτει την περιοχή. Σημαντικό είναι το πρόβλημα υπάρχει και με το προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρου που είναι μειωμένο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

«Εν μέσω πανδημίας, με τις δημόσιες δομές υγείας να σηκώνουν το τεράστιο βάρος της υγειονομικής κάλυψης των πολιτών, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς παραμένει «εκτός ραντάρ» του Υπουργείου με το προσωπικό και τους κατοίκους τις περιοχής να βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες και να βρίσκονται σε δικαιολογημένη ανησυχία», τόνισε ο Βουλευτής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση