Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πολιτική φάρσα ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Βόλου από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πολιτική φάρσα ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Βόλου από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πολιτική φάρσα ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Βόλου από τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος»

 

«Για πόσο ακόμα το Νοσοκομείο Βόλου και οι πολίτες της Μαγνησίας θα αντιμετωπίζονται ως β’ κατηγορίας»;» ρώτησε  τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την πρόσφατη επιλογή Υπουργείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να αφήσουν το Νοσοκομείο Βόλου εκτός της δωρεάς κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως επισημαίνεται στην , στα τέλη του περασμένου Μαΐου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει δωρεά για τη δημιουργία συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας σε με το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ.). Η δωρεά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε οι διαμόρφωσης των νέων ΜΕΘ να ολοκληρωθούν από τα τέλη του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2021.

«Το Νοσοκομείο Βόλου αποκλείστηκε από την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι το Υπουργείο Υγείας και η 5η Υ.ΠΕ. παραγκωνίζουν για αδιευκρίνιστους λόγους τις αυξημένες ανάγκες του», τόνισε ο Βουλευτής, εξηγώντας ότι το Υπουργείο δε συμπεριέλαβε το Αχιλλοπούλειο στην πρότασή του προς το Ίδρυμα για τα νοσοκομεία που θα λάβουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, ενώ, σύμφωνα και με τον τοπικό τύπο, σε πλήρη σύμπνοια η 5η Υ.ΠΕ. πρότεινε από τις περιοχές δικαιοδοσίας της μόνο την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, αυτή τη στιγμή, το Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με 91 κλίνες από τις συνολικά 95 να φιλοξενούν με κορωνοϊό, τη στιγμή που καταγράφεται πρωτόγνωρη για την περιοχή εικόνα θανάτων με 33 μέσα σε ένα μήνα να έχουν καταλήξει από κορωναϊό.

«Ο συστηματικός αποκλεισμός του από την αναγκαία υγειονομική ενίσχυση έχει πάψει να αποτελεί έκπληξη και έχει καταντήσει κακόγουστη πολιτική φάρσα με καταστροφικές συνέπειες σε βάρος των πολιτών της Μαγνησίας. Οφείλονται άμεσα εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του από τη δωρεά», σημείωσε ο βουλευτής.

Ο πρόσφατα ανέδειξε με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και άλλες περιπτώσεις κραυγαλέου παραγκωνισμού του , όπως η χαρακτηριστική   του Υπουργείου να κατανείμει σε αυτό μόλις 2 ειδικευμένους γιατρούς τη στιγμή που το Νοσοκομείο Χαλκίδας πήρε 12, το Νοσοκομείο Λαμίας 11 και τα Νοσοκομεία Λάρισας 8, αλλά και η ακατανόητη της 5ης Υ.ΠΕ. που έδωσε στο Αχιλλοπούλειο μόλις 180.000 € ενώ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας 650.000 € και στο Νοσοκομείο Λαμίας 500.000 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση