Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»
Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»

Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»

Ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας του -Προοδευτική Συμμαχία για μία ακόμη φορά προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την ακραία υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν και οι δύο Παθολογικές Κλινικές του υ οσοκομείου , οι οποίες καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες της νέας Κλινικής Κορωναϊού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι δύο Παθολογικές Κλινικές του υ έχουν κάλυψη μόλις στο 50% των γιατρών που τους αναλογούν. Από τους 14 προβλεπόμενους γιατρούς, αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 7 και αναμένεται η πρόσληψη άλλων δύο μόνιμων ιατρών. Οι παθολόγοι καλύπτουν τόσο τις ανάγκες της  παθολογικής Κλινικής όσο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Πλέον, οι εν λόγω ιατροί, θα είναι  επιφορτισμένοι και με τη λειτουργία της νέας Κλινικής για τον κορωναϊό. «Από τους 7 παθολόγους, πάνω από 4 είναι άνω των 60 ετών, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ δημιουργεί και πραγματικό κίνδυνο για την υγεία τους εν μέσω πανδημίας», επεσήμανε ο .

«Ένα χρόνο και κάτι από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης και εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του νέου κορωναϊού το Αχιλλοπούλειο οσοκομείο ακόμη περιμένει να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί επί », τόνισε ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι αναμένεται ακόμα να επαναπροκηρυχθούν και να καλυφθούν οι 6 εναπομείνασες κενές θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η σύσταση και στελέχωση του οποίου είχε επίσης ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να στελεχωθεί άμεσα η Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα της επιτρέψει να λειτουργεί αποτελεσματικά και να καλύπτει ταυτόχρονα και τις ανάγκες της νέας Κλινικής Κορωναϊού του νοσοκομείου, αλλά και να προχωρήσουν επιτέλους οι προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών που εκκρεμούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς  και η επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων ΤΕΠ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση