Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»
Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»

Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Με 7 παθολόγους έχει μείνει το Νοσοκομείο Βόλου»

Ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για μία ακόμη φορά προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με την ακραία υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν και οι δύο Παθολογικές Κλινικές του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίες καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες της νέας Κλινικής Κορωναϊού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι δύο Παθολογικές Κλινικές του Αχιλλοπούλειου έχουν κάλυψη μόλις στο 50% των γιατρών που τους αναλογούν. Από τους 14 προβλεπόμενους γιατρούς, αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 7 και αναμένεται η πρόσληψη άλλων δύο μόνιμων ιατρών. Οι παθολόγοι καλύπτουν τόσο τις ανάγκες της  παθολογικής Κλινικής όσο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Πλέον, οι εν λόγω ιατροί, θα είναι  επιφορτισμένοι και με τη λειτουργία της νέας Κλινικής για τον κορωναϊό. «Από τους 7 παθολόγους, πάνω από 4 είναι άνω των 60 ετών, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ δημιουργεί και πραγματικό κίνδυνο για την υγεία τους εν μέσω πανδημίας», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Ένα χρόνο και κάτι από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης και εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του νέου κορωναϊού το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ακόμη περιμένει να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι αναμένεται ακόμα να επαναπροκηρυχθούν και να καλυφθούν οι 6 εναπομείνασες κενές θέσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η σύσταση και στελέχωση του οποίου είχε επίσης ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να στελεχωθεί άμεσα η Παθολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα της επιτρέψει να λειτουργεί αποτελεσματικά και να καλύπτει ταυτόχρονα και τις ανάγκες της νέας Κλινικής Κορωναϊού του νοσοκομείου, αλλά και να προχωρήσουν επιτέλους οι προσλήψεις των 14 μονίμων γιατρών που εκκρεμούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς  και η επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων ΤΕΠ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου - https://t.co/btrXl9PxX5 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Γεωργακόπουλος - https://t.co/f5BdPeuI3f -

  • Φωτιά σε κτήμα στο Διμήνι - https://t.co/ywe2EUz2gP -

"Αλιεύοντας" την είδηση