Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αλ. Μεϊκόπουλος: «Επτά μήνες πανδημίας, επτά μήνες οι πολίτες πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους»
Αλ. Μεϊκόπουλος: «Επτά μήνες πανδημίας, επτά μήνες οι πολίτες πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους»

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Επτά μήνες πανδημίας, επτά μήνες οι πολίτες πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους»

 

 

Επτά μήνες πανδημίας,  επτά μήνες οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποτελούν μονόδρομο για τους πολίτες που πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν το τεστ ανίχνευσης κορωναϊού, επτά μήνες οι δημόσιες δομές που πραγματοποιούν εργαστηριακούς ελέγχους παραμένουν «σκοπίμως;» εκτός του ραντάρ της ς.

Να θυμίσω ότι κατά τη διάρκεια των 7 αυτών μηνών η αγνόησε επιδεικτικά τις επιστολές τριών περιφερειακών πανεπιστημίων που προσφέρθηκαν να αναλάβουν άμεσα και ν την πραγματοποίηση μαζικών ελέγχων σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά αντίθετα μοίρασε με συνοπτικές διαδικασίες 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για τη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ελέγχων.

Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και, αν και θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να έχει θωρακίσει τις δημόσιες δομές υγείας, να έχει στελεχώσει και εξοπλίσει τα και τα κέντρα υγείας και να έχει ενισχύσει τα δημόσια εργαστήρια, παρακολουθήσαμε όλο το καλοκαίρι τους μοριακούς αναλυτές να περιοδεύουν δανειζόμενοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην εξοπλίσει τα με μοριακούς αναλυτές, το κόστος των οποίων δεν είναι απαγορευτικό, που θα συνέβαλαν στη μείωση του χρόνου των αποτελεσμάτων αλλά και του κόστους της εξέτασης, αλλά να αφήσει περισσότερο χώρο στους ιδιώτες και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο.

Μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όπως για παράδειγμα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο , δε διαθέτουν μηχάνημα μοριακού αναλυτή και αναγκάζονται να στέλνουν τα στη Λάρισα και να περιμένουν τα αποτελέσματα από 24 έως 48 ώρες κι έτσι πολύ συχνά ο κόσμος στρέφεται σε ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας ένα αρκετά υψηλό ποσό.

Κι αν μέχρι σήμερα η κυβέρνηση «σφύριζε κλέφτικα» προς όφελος των ιδιωτών επιτρέποντάς τους να κάνουν χρυσές δουλειές,  φαίνεται ότι προχωράει ένα βήμα παραπέρα και γίνεται ενεργητικός παράγοντας διευκόλυνσής τους.

Η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ς έδωσε οδηγίες στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας αναφοράς να προχωρήσουν σε συμβάσεις με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στο οποίο επιστημονικά υπεύθυνος φέρεται να είναι ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία. Εν τω μεταξύ, ο της 1ης ΥΠΕ επεσήμανε ότι ήταν δική του απόφαση, αλλά απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Η πανδημία μπορεί να καθυστέρησε το σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει θέση για τους ιδιώτες προκειμένου να έρθουν για να μείνουν με τους δικούς τους όρους στο χώρο της Υγείας.

Αποτελεί, όπως φαίνεται, όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία εξυπηρέτησής τους με το να μην κάνει απολύτως τίποτα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση