Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς τέλος ο παραγκωνισμός του Νοσοκομείου Βόλου
Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς τέλος ο παραγκωνισμός του Νοσοκομείου Βόλου

Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς τέλος ο παραγκωνισμός του Νοσοκομείου Βόλου

 

«Με βάση ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των 521 επιλαχόντων νοσηλευτών που προστέθηκαν στην προκήρυξη 2Κ/2019 και για ποιο λόγο το Νοσοκομείο Βόλου δεν έλαβε ούτε μία θέση;» ρώτησε  τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής Μαγνησίας του -ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε σχετική του ερώτηση, με θέμα ακόμα μία φορά την αναγκαία ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, η έξαρση της πανδημίας, ήρθε να τονίσει με το χειρότερο δυστυχώς τρόπο την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς το ισχυρό δεύτερο κύμα της πανδημίας βρήκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται στα όριά του, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και χρηματοδότηση, όλο αυτό το διάστημα. «Ωστόσο, ο παραγκωνισμός του Νοσοκομείου του Βόλου φαίνεται πως συνεχίζεται καθώς στην προκήρυξη 2Κ/2019 προστέθηκαν ως επιλαχόντες 521 νοσηλευτές ως επιπλέον θέσεις για τα νοσοκομεία της χώρας για ακόμη μία φορά το Αχιλλοπούλειο παρέμεινε εκτός «ραντάρ» του Υπουργείου και δεν έλαβε ούτε μία θέση νοσηλευτικού προσωπικού», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, συνολικά, από τις 1069 οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Βόλου, καλυμμένες είναι μόνο οι 651, με το 40% του ανθρώπινου δυναμικού που θα έπρεπε να στελεχώνει τη δομή να λείπει. Παρά την ακραία υποστελέχωση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Βόλου και παρά την επέλαση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, Υπουργείο Υγείας και 5η ΥΠΕ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχουν λάβει καμία ουσιαστική απόφαση ενίσχυσης της δομής σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Όταν το Νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί με το 40% των οργανικών του θέσεων ακάλυπτο και όταν καλείται να ανταπεξέλθει στις πρωτοφανείς υγειονομικές απαιτήσεις που δημιουργεί η επέλαση της πανδημίας, η μηδενική κατανομή νοσηλευτών από τους επιλαχόντες της 2Κ/2019, συνιστά τουλάχιστον εμπαιγμό για το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους πολίτες της Μαγνησίας», σημείωσε ο βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό επιτέλους να στελεχώσει το Νοσοκομείο Βόλου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με βάση το Οργανόγραμμά του, αλλά και με βάση τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και με τελικό κριτήριο πάντα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση