Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η νέα εγκύκλιος εφαρμογής «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ς των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Υγείας» του Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις συμμετοχής στη διαδικασία.

Με τη νέα ρύθμιση,της υπ΄ αρ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908 τ.Β') ,η πρόσβαση των δικαιούχων του υ 1 σε και νοσηλευτική περίθαλψη στις Υπηρεσίες του .Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού για τους δικαιούχους του υ 3.

α σημειωθεί, ότι η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται επίσης απευθείας σε ιδιωτικά , σύμφωνα – καταρχήν – με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμέ.

Από την πλευρά τους οι , χαρακτηρίζουν ορθή την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ωστόσο για ακόμη μία φορά, δεν ενημερώθηκαν, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι το μέτρο να μην αποβεί σε βάρος των ασφαλισμένων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση