Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η νέα εγκύκλιος εφαρμογής «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» του Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις συμμετοχής στη διαδικασία.

Με τη νέα ρύθμιση,της υπ΄ αρ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908 τ.Β’) ,η πρόσβαση των δικαιούχων του άρθρου 1 σε ιατρική και νοσηλευτική στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού για τους δικαιούχους του άρθρου 3.

Να σημειωθεί, ότι η πρόσβαση σε φαρμακευτική γίνεται επίσης απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα – καταρχήν – με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί, χαρακτηρίζουν ορθή την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ωστόσο για ακόμη μία φορά, δεν ενημερώθηκαν, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι το μέτρο να μην αποβεί σε βάρος των ασφαλισμένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση