Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η νέα εφαρμογής «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ς των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» του Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις συμμετοχής στη διαδικασία.

Με τη νέα ,της υπ΄ αρ. Α3(γ)/Π/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908 τ.Β') ,η των δικαιούχων του υ 1 σε ιατρική και νοσηλευτική στις Υπηρεσίες του .Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού για τους δικαιούχους του υ 3.

Να σημειωθεί, ότι η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται επίσης απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα – καταρχήν – με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί, χαρακτηρίζουν ορθή την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, ωστόσο για ακόμη μία φορά, δεν ενημερώθηκαν, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ενώ ο μεγαλύτερος τους είναι το μέτρο να μην αποβεί σε βάρος των ασφαλισμένων.

"Αλιεύοντας" την είδηση