Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Νέα σύμβαση για εμβόλιο με τη Moderna ανακοίνωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν 
Νέα σύμβαση για εμβόλιο με τη Moderna ανακοίνωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν 

Νέα σύμβαση για εμβόλιο με τη Moderna ανακοίνωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν 

Νέα σύμβαση για εμβόλιο με τη Moderna ανακοίνωσε η πρόεδρος  της Ε.Ε. .

 Η κα ανέφερε: «Η πανδημία του κορωναϊού επηρεάζει έντονα τη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι είναι άρρωστοι ή έχουν χάσει τη δουλειά τους. Και τώρα, πολλοί Ευρωπαίοι ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να δουν τις οικογένειες ή τους στενούς τους φίλους τα Χριστούγεννα.
Ενώ τα περιοριστικά μέτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διασπορά του ιού, μόνο ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μας προσφέρει λύση. Ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να βάλουμε τέλος στην πανδημία.

Γι’ αυτό με χαρά ανακοινώνω ότι σήμερα εγκρίναμε μια νέα σύμβαση για την εξασφάλιση ενός ακόμη εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 για τους Ευρωπαίους. Βάσει της σύμβασης αυτής θα μπορέσουμε να αγοράσουμε έως και 160 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Σύμφωνα με τα των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο αυτό ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της COVID-19.

Μόλις το εμβόλιο όντως αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, όλα τα κράτη μέλη θα το λάβουν ταυτόχρονα, αναλογικά και υπό τους ίδιους όρους.

Πρόκειται για την έκτη σύμβαση που συνάπτουμε με φαρμακευτική εταιρεία για το χαρτοφυλάκιο εμβολίων κατά της COVID-19.

Και εργαζόμαστε για τη σύναψη μίας ακόμη σύμβασης. Δημιουργώντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων κατά της COVID-19 στον κόσμο, παρέχουμε στους Ευρωπαίους πρόσβαση στα πλέον ελπιδοφόρα μελλοντικά εμβόλια που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή.

Όλα τα εμβόλια του χαρτοφυλακίου μας θα αξιολογηθούν πολύ προσεκτικά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Θα εγκριθούν και θα διατεθούν στην αγορά μόνον εφόσον είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τα οφέλη και τους κινδύνους των εμβολίων, όπως και κάθε φαρμάκου.

Προτεραιότητά μας είναι η άμεση εξασφάλιση εμβολίων για τους Ευρωπαίους.

Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των πάντων, σε όλο τον κόσμο, στα εμβόλια. Γι’ αυτό από τον Μάιο έχουμε συγκεντρώσει σχεδόν 16 δισ. ευρώ για τεστ, θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Ως «Ομάδα Ευρώπη» έχουμε συνεισφέρει σχεδόν 800 εκατ. ευρώ στον μηχανισμό COVAX. Στόχος είναι η εξασφάλιση εμβολίων για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Μαζί αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.»

Δείτε τις δηλώσεις της προέδρου φον ντερ Λάιεν εδώ.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δρομολογούνται με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για τους πληγέντες αγρότες της Ν. Αγχιάλου - https://t.co/9JktwIy5Ti… -

  • Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου #ΟργανισμόςΛιμένοςΒόλουΑΕ - https://t.co/bdzqwbMq2s -

  • Aναζητείται αλλοδαπός που δεν επέστρεψε στην Κασσαβέτεια - https://t.co/LUJ3Y5Sclg… -

"Αλιεύοντας" την είδηση