Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» σε εκδήλωση του Δήμου Βόλου
«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» σε εκδήλωση του Δήμου Βόλου

«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» σε εκδήλωση του Δήμου Βόλου

Ενημερωτική νοικτή γι το κοινό με το επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Βόλου με τη διοργάνωση του Δήμου Βόλου και την ενεργή υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης με την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων, διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (Λ), την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (Χ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ς (Κ).

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση για τις συνέπειες από την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών καθώς και η μείωσή του και κυρίως η σωστή χρήση τους. Στόχος παράλληλα είναι και η ενημέρωση για το ρόλο των εμβολίων στην και την αποφυγή χρήσης αντιβιοτικών. Σημειώνεται ότι η ενημερωτική εκστρατεία είναι εθελοντικού χαρακτήρα και δεν τυγχάνει ς ευρωπαϊκών ή άλλων σχετικών προγραμμάτων.

Το θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» θα αναπτύξει η Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων Κυριακή Κανελλοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Θα ακολουθήσει διάλογος και θα δοθούν απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα του κοινού.

Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση