Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Μεταμόσχευση νεφρού στη θέση της σπλήνας
Μεταμόσχευση νεφρού στη θέση της σπλήνας

Μεταμόσχευση νεφρού στη θέση της σπλήνας

Μί νέ σελίδα στην της σύγχρονης Ιατρικής γράφτηκε σε νοσοκομείο της Βόρειας ς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, οι ειδικοί κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν νεφρό στη θέση της σπλήνας, την οποία αφαίρεσαν, σε εξάχρονο κορίτσι.

Το , αξίζει να σημειωθεί, υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση από την ημέρα της γέννησής του εξαιτίας κάποιας συγγενούς παθολογίας στην ανάπτυξη των νεφρών του αλλά και του κακού σχηματισμού των μεγάλων κοιλιακών αγγείων του. Η επέμβαση έλαβε χ στο Μολινέτε του Τορίνο μεταξύ 9ης και 10ης Δεκεμβρίου. Tα στοιχεία του παιδιού δεν έγιναν γνωστά αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούσε ούτε να πιει, ούτε να ουρήσει, λειτουργίες οι οποίες έχουν πλέον αποκατασταθεί.

«Προκειμένου να δημιουργήσουμε τον απαραίτητο χώρο για το νέο νεφρικό μόσχευμα εφαρμόσαμε μία καινοτόμο και επαναστατική τεχνική, η οποία επέβαλε την αφαίρεση της σπλήνας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.«Το κορίτσι είναι πολύ καλά στην υγεία του, ουρεί και έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια μπορεί και πάλι να πιει».

Επί του τος, η μικρή νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου αλλά σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί στο κέντρο μεταμοσχεύσεων νεφρού του υ «Βασίλισσα Μαργαρίτα». Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επιτυχής επέμβαση καη δυνατή χάρη στην αγαστή συνεργασία των διαφόρων ειδικών των μεταμοσχεύσεων.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση