Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο
Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο

Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο

Σήμερα, η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη με τη φαρμακευτική εταιρεία , ώστε να αγοράσει ένα δυνητικό κατά της -19, καθώς και να το δωρίσει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το ανακατευθύνει στον ΕΟΧ.

Μόλις το αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της -19, η Επιτροπή έχει ήδη μια ως προς τα βασικά στοιχεία ενός συμβατικού πλαισίου για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου , με την επιλογή αγοράς εκατομμυρίων περισσότερων δόσεων, για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Επιτροπή συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις για παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Οι εντατικές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξακολουθούν να φέρνουν αποτελέσματα. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί τον πρώτο ακρογωνιαίο λίθο για την εφαρμογή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια. Η στρατηγική αυτή θα μας επιτρέψει να παράσχουμε τα μελλοντικά εμβόλια στους Ευρωπαίους, καθώς και στους εταίρους μας σε άλλα μέρη του κόσμου.».

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Σήμερα, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, έχουμε την πρώτη συμφωνία προαγοράς ενός υποψήφιου εμβολίου σε επίπεδο ΕΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την AstraZeneca για την εποικοδομητική της συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική συμφωνία για τους πολίτες μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ώστε να ενταχθούν περισσότερα υποψήφια εμβόλια σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο παραμένει η πλέον ασφαλής στρατηγική εξόδου για την των πολιτών μας και του υπόλοιπου κόσμου από τον κορωναϊό.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση