Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο
Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο

Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο

Σήμερ, η Επιτροπή κξε σε μια πρώτη συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, ώστε να αγοράσει ένα δυνητικό κατά της -19, καθώς και να το δωρίσει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το ανακατευθύνει στον ΕΟΧ.

Μόλις το αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της -19, η Επιτροπή έχει ήδη μια συμφωνία ως προς τα βασικά στοιχεία ενός συμβατικού πλαισίου για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AstraZeneca, με την επιλογή αγοράς 100 εκατομμυρίων περισσότερων δόσεων, για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Επιτροπή συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις για παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.

Η Ούρσουλα , πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Οι εντατικές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξακολουθούν να φέρνουν αποτελέσματα. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί τον πρώτο ακρογωνιαίο λίθο για την εφαρμογή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια. Η στρατηγική αυτή θα μας επιτρέψει να παράσχουμε τα μελλοντικά εμβόλια στους Ευρωπαίους, καθώς και στους εταίρους μας σε άλλα μέρη του κόσμου.».

Η Στέλλα Κυριακίδου, Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Σήμερα, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, έχουμε την πρώτη συμφωνία προαγοράς ενός υποψήφιου εμβολίου σε επίπεδο ΕΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την AstraZeneca για την εποικοδομητική της συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική συμφωνία για τους μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ώστε να ενταχθούν περισσότερα υποψήφια εμβόλια σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο παραμένει η πλέον ασφαλής στρατηγική εξόδου για την προστασία των πολιτών μας και του υπόλοιπου κόσμου από τον κορωναϊό.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση