Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο  ΕΚΑΒ Βόλου

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου

Σε δύο τριήμερες προχωρούν μέσα στο Νοέμβριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή 4-6 Νοεμβρίου και το τριήμερο 11, 12 και 13 του μήνα , με θέματα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και την τροπο του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Οι κινητοπιήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται μόνο επειγόντων περιστατικών και όχι δευτερογενείς και εξιτήρια από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Γιάννη Μαρούγκα, αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας είναι να μη θιγεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και να γίνει τροπο του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς ο υπάρχουν έχει «ζωή» 24 χρόνια και οι ανάγκες – εργασιακές συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία τους και την καταβολή των εκτός έδρας δρομολογίων, που τους οφείλονται από το καλοκαίρι του 2014, καθώς και ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων τους, διότι είναι παλιός και ο νέος για προμήθεια από το ΕΣΠΑ κρίθηκε εκ νέου άγονος.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει επτά ασθενοφόρα και τρεις κινητές μονάδες, ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα χρονολογούνται από το 1997 και έχουν πάνω από 450.000 χλμ., ενώ τα υιπα αποκτήθηκαν το 2004,ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, και είναι επιβαρυμένα με πάνω από 300.000 χλμ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση