Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο  ΕΚΑΒ Βόλου

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου

Σε δύο τριήμερες κινητοποιήσεις προχωρούν μέσ στο Νοέμβριο οι εργζόμενοι στο ΕΚΑΒ, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή 4-6 Νοεμβρίου και το τριήμερο 11, 12 και 13 του μήνα , με θέματα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και την τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Οι κινητοπιήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται μόνο επειγόντων περιστατικών και όχι δευτερογενείς και εξιτήρια από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Βόλου Γιάννη Μαρούγκα, αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας είναι να μη θιγεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς ο υπάρχουν έχει «ζωή» 24 χρόνια και οι ανάγκες – εργασιακές συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν ς και ς στην τους και την καταβολή των εκτός έδρας δρομολογίων, που τους οφείλονται από το καλοκαίρι του 2014, καθώς και ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων τους, διότι είναι παλιός και ο νέος για προμήθεια από το ΕΣΠΑ κρίθηκε εκ νέου άγονος.

Να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ Βόλου διαθέτει επτά και τρεις κινητές μονάδες, ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα χρονολογούνται από το 1997 και έχουν πάνω από 450.000 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα αποκτήθηκαν το 2004,ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, και είναι επιβαρυμένα με πάνω από 300.000 χλμ.

"Αλιεύοντας" την είδηση