Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο  ΕΚΑΒ Βόλου

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου

Σε δύο τριήμερες κινητοποιήσεις προχωρούν μέσα στο Νοέμβριο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή 4-6 Νοεμβρίου και το τριήμερο 11, 12 και 13 του μήνα , με θέματα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και την τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Οι κινητοπιήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται μόνο επειγόντων περιστατικών και όχι δευτερογενείς και εξιτήρια από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γιάννη Μαρούγκα, αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας είναι να μη θιγεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό και να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς ο υπάρχουν έχει «ζωή» 24 χρόνια και οι ανάγκες – εργασιακές συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζητούν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία τους και την καταβολή των εκτός έδρας δρομολογίων, που τους οφείλονται από το καλοκαίρι του 2014, καθώς και ανανέωση του στόλου αυτοκινήτων τους, διότι είναι παλιός και ο νέος διαγωνισμός για προμήθεια από το ΕΣΠΑ κρίθηκε εκ νέου άγονος.

Να σημειωθεί ότι το διαθέτει επτά ασθενοφόρα και τρεις κινητές μονάδες, ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα χρονολογούνται από το 1997 και έχουν πάνω από 450.000 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα αποκτήθηκαν το 2004,ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, και είναι επιβαρυμένα με πάνω από 300.000 χλμ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση