Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Κινητοποίηση Σωματείων, φορέων, εργαζομένων στο Νοσοκομείο
Κινητοποίηση Σωματείων, φορέων, εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση Σωματείων, φορέων, εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Kινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, θα πραγματοποιήσουν Σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι,που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ ο Κώστας Στεργίου, λόγω των τραγικών ελλείψεων στη δημόσια υγεία, έχουν χαθεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές και πρόσθεσε ότι οι μονάδες δημόσιας υγείας της Μαγνησίας, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, ενώ κάλεσε τους πολίτες σε μαζική αντίδραση, για να αλλάξουν οι πολιτικές ΕΕ, κυβέρνησης και των κομμάτων που τις στηρίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις στις δομές δημόσιας υγείας της Μαγνησίας είναι:

-Το ΠΕΔΥ Βόλου χρειάζεται άμεση στελέχωση με γιατρούς 2 παθολόγους, δύο νευρολόγους, δύο οφθαλμίατρους, δύο ορθοπεδικούς, έναν ψυχίατρο, δύο δερματολόγους και έναν ρευματολόγο. Επίσης, χρειάζεται αντικατάσταση τους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως υπέρηχο, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφο και ορθοπαντογράφος.

-Το Νοσοκομείο Βόλου, χρειάζεται άμεση εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, ενώ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών σε κλινικές όπως η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η ΩΡΛ, το Ογκολογικό, το Δερματολογικό, το Πνευμονολογικό, αλλά και κλινικές όπως η Παθολογική, η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Γυναικολογική.

Για τα Κέντρα Υγείας αναφέρθηκε, ότι σε κανένα δεν υπάρχει παιδίατρος και οδοντίατρος, ενώ γενικούς γιατρούς, στα Κ.Υ. Ζαγοράς, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Ακόμη σημαντικές είναι οι ελλείψεις μικροβιολογικών εργαστηρίων με το αντίστοιχο προσωπικό, ενώ έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και ανάγκη επισκευής των κτιρίων.

Τα Σωματεία, φορείς και λαϊκές επιτροπές ζητούν κρατική χρηματοδότηση του συστήματος υγείας με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας, κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία και φάρμακα, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σε Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας ΠΕΔΥ στη Μαγνησία, καθώς και δωρεάν όλες τις προληπτικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κώστας Μενδρινός, ανέφερε ότι οι τελευταίες μόνιμου προσωπικού έγιναν το 2016 και στον σχεδιασμό είναι να γίνουν άλλες 21 το 2017.

Για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου, αναλαμβάνουν εργολάβοι, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, που συμπλήρωσε ότι αίτημα είναι η αντικατάστασή τους με μόνιμο προσωπικό, που μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Ο κ. Μενδρινός πρόσθεσε ότι, λόγω της υποχρηματοδότησης υπάρχουν καθυστερήσεις στη συντήρηση και επισκευή ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται και στην προμήθεια υλικών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Θανάσης Κοντονίνας, εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράσυρση άνδρα στο κέντρο του Βόλου #τροχαίο - https://t.co/nbYZYNE24p -

  • Πρόσληψη ενός έκτακτου πλοηγού στο Λιμεναρχείο Βόλου #ΚεντρικόΛιμεναρχείοΒόλου - https://t.co/Dugzr1pAVc -

  • Έργα ύψους 10,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό #Αλμυρός - https://t.co/WihD9EW2Yi -

"Αλιεύοντας" την είδηση