Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Καρύδια και νόσος Alzheimer
Καρύδια και νόσος Alzheimer

Καρύδια και νόσος Alzheimer

Νέα εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι τα πιθανόν να ασκούν ευεργετική επίδραση στην του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό Journal of Alzheimer’s Disease, δείχνει ότι η κατανάλωση καρυδιών πιθανόν να σχετίζεται με του κινδύνου εμφάνισης, καθώς και καθυστέρηση της έναρξης και της εξέλιξης της νόσου του Alzheimer.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια κι έδειξε σημαντική βελτίωση στην ικανότητα μάθησης, τη μνήμη, τη του άγχους και την των κινητικών δεξιοτήτων μετά απο κατανάλωση δίαιτας εμπλουτισμένης σε .

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η υψηλή περιεκτικότητα των καρυδιών τόσο σε αντιοξειδωτικά συστατικά όσο και σε -λινολενικό οξύ, ενδεχομένως να συμβάλλει στην του εγκεφάλου από την εκφυλιστική διαδικασία που παρατηρείται συνήθως στη συγκεκριμένη νόσο, όπου η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες κυριαρχούν.

Επιπλέον, οι ερευνητές αναφέρουν πως η παρούσα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ερευνητικά δεδομένα που έχουν συσχετίσει την κατανάλωση καρυδιών με τη γνωσιακή λειτουργία και παρέχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τη διεξαγωγή μελετών αναφορικά με την επίδραση της κατανάλωσης καρυδιών στον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer σε ανθρώπους.

 

πηγή:neadiatrofis.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση