Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»
Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»

Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»

Την απαράδεκτη πρόσφατη απόφαση του σχετικά με την αποζημίωση νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων που αφορούν στη θεραπευτική φροντίδα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, καταγγέλλει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα .

 

Η ίδια προέβη στην παρακάτω δήλωση:  «Οι Ασθενείς με Διαβήτη τύπου 1 στην πλειονότητα τους είναι παιδιά- . Οι τους έχουν προβεί σε υπέρογκα έξοδα προκειμένου να έχει το παιδί τους σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως είναι η αντλία κλειστού κυκλώματος αξίας 5.000 € και άνω.

Η Κυβέρνηση με το πρόσφατο ΦΕΚ 4204 ουσιαστικά καλεί τους διαβητικούς να πληρώσουν για τα απαραίτητα αναλώσιμα που έπαιρναν μέχρι σήμερα δωρεάν, περίπου 250€ μηνιαίως, για την καταπολέμηση της ασθένειάς τους. Η νέα οικονομική επιβάρυνση για την των αναγκαίων υλικών των συνανθρώπων μας με διαβήτη τύπου 1 είναι ανεπίτρεπτη ιδιαίτερα σε μία εποχή εντεινόμενης ς και φτωχοποίησης!

Δηλαδή κ. Μητσοτάκη το θεωρεί περιττά έξοδα τα αναλώσιμα των ασθενών;

Τι θα συμβεί σε όσους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους και τους συλλόγους των διαβητικών. Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού καταθέσαμε στη Βουλή ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης του , την συνέχιση της δωρεάν κάλυψης των συσκευών αυτών και των αναλωσίμων τους και την δωρεάν κάλυψη σε όλους τους ανασφάλιστους διαβητικούς των αναγκαίων αναλωσίμων που αφορούν στη μέτρηση και καλή ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση