Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»
Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»

Κ. Παπανάτσιου: «Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς»

Την απαράδεκτη πρόσφατη του σχετικά με την αποζημίωση νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων που αφορούν στη θεραπευτική ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, καταγγέλλει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Η ίδια προέβη στην παρακάτω δήλωση:  «Οι Ασθενείς με Διαβήτη τύπου 1 στην πλειονότητα τους είναι παιδιά- έφηβοι. Οι γονείς τους έχουν προβεί σε υπέρογκα έξοδα προκειμένου να έχει το παιδί τους σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως είναι η αντλία κλειστού κυκλώματος αξίας 5.000 € και άνω.

Η Κυβέρνηση με το πρόσφατο ΦΕΚ 4204 ουσιαστικά καλεί τους διαβητικούς να πληρώσουν για τα απαραίτητα αναλώσιμα που έπαιρναν μέχρι σήμερα δωρεάν, περίπου 250€ μηνιαίως, για την καταπολέμηση της ασθένειάς τους. Η νέα οικονομική επιβάρυνση για την αγορά των αναγκαίων υλικών των συνανθρώπων μας με διαβήτη τύπου 1 είναι ανεπίτρεπτη ιδιαίτερα σε μία εποχή εντεινόμενης ακρίβειας και φτωχοποίησης!

Δηλαδή κ. Μητσοτάκη το κράτος θεωρεί περιττά έξοδα τα αναλώσιμα των ασθενών;

Τι θα συμβεί σε όσους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους ασθενείς και τους συλλόγους των διαβητικών. Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ, την συνέχιση της κάλυψης των συσκευών αυτών και των αναλωσίμων τους και την δωρεάν κάλυψη σε όλους τους ανασφάλιστους διαβητικούς των αναγκαίων αναλωσίμων που αφορούν στη μέτρηση και καλή ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση