Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Ημερίδα για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στο Δημαρχείο Βόλου
Ημερίδα για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στο Δημαρχείο Βόλου

Ημερίδα για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στο Δημαρχείο Βόλου

Eνημερωτική ημερίδα για το κοινό με διακεκριμένων επιστημόνων – ιατρών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου με θέμα “Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και η αντιμετώπισή τους” πραγματοποιεί, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, o Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας και του 42ου Συμπόσιου «Ν. Γιαννέστρας – Π. Σμυρνής» που θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο, από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις γενικότερες εξελίξεις και τις τάσεις που υπάρχουν διεθνώς στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και την αντιμετώπισή τους, ένας τομέας που τείνει να εξελιχθεί σε αυτόνομη ιατρική ειδικότητα.

Παράλληλα σκοπός του συνεδρίου είναι η και επιμόρφωση όλων, ειδικών και μη, αλλά και ειδικευομένων, στην σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενών με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.
Ομιλητές θα είναι οι :

-Χαυτούρας Νικόλαος, νευροχειρουργός, επιμελητής Α΄ στο Αχιλλοπούλειο Βόλου. Ομιλία: “Οσφυαλγία, Συντηρητική Αντιμετώπιση”

-δρ. Παπακώστα Στυλιανή, ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Ομιλία: “Ιατρική Αποκατάσταση Ασθενών μετά Μείζονες Ορθοπαιδικές Επεμβάσεις”

-Πατεράκης Κωνσταντίνος, επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική. Ομιλία: “Αυχεναλγία, Χειρουργική Αντιμετώπιση”

-δρ. Βασίλης Λυκομήτρος, χειρουργός ορθοπεδικός – χειρουργός σπονδυλικής στήλης, διδάκτωρ στο τμήμα ορθοπεδικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλία: “Σκολίωση”

-Ιωάννης Γελαλής, χειρουργός ορθοπεδικός,αν. καθηγητής ορθοπεδικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Ομιλία: “Οσφυαλγία, Χειρουργική αντιμετώπιση”

-δρ.Αλέξανδρος Μπρότης, νευροχειρουργός. Ομιλία: “Αυχεναλγία, Συντηρητική αντιμετώπιση”

-Μαρία Μπακοπούλου, νευροχειρουργός. Ομιλία: “Τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση