Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Ημερίδα για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις στο Βόλο
Ημερίδα  για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις στο Βόλο

Ημερίδα για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις στο Βόλο

Ημερίδα  για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις  διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο δημαρχείο του Βόλου.
Την ίδια ημέρα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου θα φυτευτεί το “δένδρο της ζωής”, όπως είχε γίνει αρχικά στην Ισπανία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι οι Χρ. Συργκάνης, συντονιστής διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο “Αχιλλοπούλειο”, Δημ. Πιστόλας, συντονιστικής μεταμοσχεύσεων, Βασ. Βουγάς, συντονιστικής διευθυντής 1ου Χειρουργικού Τμήματος και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο δρ. Θ. Αποστόλου, νεφρολόγος-συντονιστής διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” και Γρ. Μυσερλής, νεφρολόγος, διευθυντής ΕΣΥ Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε στην ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος, αν και όλοι είμαστε εν δυνάμει δότες, εντούτοις αυτό γίνεται μόνο με τη συναίνεση των συγγενών και πλέον οι μεταμοσχεύσεις από εγκεφαλικά νεκρούς δότες είναι ελάχιστες, τη στιγμή που ο αριθμός των νεφροπαθών αυξάνεται σχεδόν γεωμετρικά. Όπως ανέφερε στη Μαγνησία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 110 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο του Βόλου κάθε δύο ημέρα και 80 σε ιδιωτικές κλινικές ενώ 25 κάνουν περιτονεϊκή πλύση στο σπίτι.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση