Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ιατρική Απόβαση 2015
Ιατρική Απόβαση 2015

Ιατρική Απόβαση 2015

Η )είναι μη αστική, μη κυβερνητική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από φοιτητές προς φοιτητές, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο επιστημονικό φορέα φοιτητών ς στην Ελλάδα με περίπου 4500 μέλη και πλούσιο επιστημονικό και ιατροκοινωνικό έργο.

Διαθέτει επτά παραρτήματα πανελλαδικά τα οποία είναι αναγνωρισμένα από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Κάθε καλοκαίρι από το 1997, η ΕΕΦΙΕ οργανώνει το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση', σε με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, , Περιφερικά και Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτος νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες για ιατρικά χέρια είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής προσέλευσης.

Φέτος, το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση 2015' θα λάβει χώρα 20 Ιουλίου με 30 Αυγούστου (20/7/2015-30/8/2015). Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές ανά εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές που έχουν έναν τουλάχιστον χρόνο κλινικής εμπειρίας από την Ιατρική Σχολή στην οποία φοιτούν (δηλαδή φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών τους) και έχουν παρακολουθήσει πιστοποιημένες επιστημονικές για συρραφή τραύματος και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δική τους ευθύνη.

Οι φετινοί προορισμοί της Ιατρικής Απόβασης είναι οι εξής:

Αίγινα, Λήμνος, Αρεόπολη, Λουτράκι, Αστυπάλαια, Μήλος, Γαλατάς, Παξοί, Ιθάκη, , Ίος, Ρόδος (Αρχάγγελος/Γεννάδι), Καστελόριζο, Σέριφος, Κέρκυρα (Αγ. Μάρκος), Σφακιά, Κύθνος, Τήνος, , Φολέγανδρος, Λέσβος (Πλωμάρι, Πολιχνίτος).

Πιστεύουμε και φέτος πως το πρόγραμμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ομαδικότητας και ς.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση