Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ιατρική Απόβαση 2015
Ιατρική Απόβαση 2015

Ιατρική Απόβαση 2015

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)είναι μη αστική, μη κυβερνητική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από φοιτητές προς φοιτητές, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο επιστημονικό φορέα φοιτητών ιατρικής στην Ελλάδα με περίπου 4500 μέλη και πλούσιο επιστημονικό και ιατροκοινωνικό έργο.

Διαθέτει επτά παραρτήματα πανελλαδικά τα οποία είναι αναγνωρισμένα από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Κάθε καλοκαίρι από το 1997, η ΕΕΦΙΕ οργανώνει το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση’, σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά και Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες για ιατρικά χέρια είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής προσέλευσης.

Φέτος, το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση 2015’ θα λάβει χώρα 20 Ιουλίου με 30 Αυγούστου (20/7/2015-30/8/2015). Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές ανά εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές που έχουν έναν τουλάχιστον χρόνο κλινικής εμπειρίας από την Ιατρική Σχολή στην οποία φοιτούν (δηλαδή φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών τους) και έχουν παρακολουθήσει πιστοποιημένες για συρραφή τραύματος και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δική τους ευθύνη.

Οι φετινοί προορισμοί της Ιατρικής Απόβασης είναι οι εξής:

Αίγινα, Λήμνος, Αρεόπολη, Λουτράκι, Αστυπάλαια, Μήλος, Γαλατάς, Παξοί, Ιθάκη, Πάρος, Ίος, Ρόδος (Αρχάγγελος/Γεννάδι), Καστελόριζο, Σέριφος, Κέρκυρα (Αγ. Μάρκος), Σφακιά, Κύθνος, Τήνος, Κως, Φολέγανδρος, Λέσβος (Πλωμάρι, Πολιχνίτος).

Πιστεύουμε και φέτος πως το πρόγραμμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση