Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Ιατρική Απόβαση 2015
Ιατρική Απόβαση 2015

Ιατρική Απόβαση 2015

Η Επιστημονική Ετιρεί Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)είναι μη αστική, μη κυβερνητική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από φοιτητές προς φοιτητές, η οποία συνιστά το μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο επιστημονικό φορέα φοιτητών ιατρικής στην Ελλάδα με περίπου 4500 μέλη και πλούσιο επιστημονικό και ιατροκοινωνικό έργο.

Διαθέτει επτά παραρτήματα πανελλαδικά τα οποία είναι αναγνωρισμένα από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Κάθε καλοκαίρι από το 1997, η ΕΕΦΙΕ οργανώνει το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση', σε συν με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά και Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτος νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά βοήθειας στους Ιατρούς και στο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, καθώς και η ενίσχυση του έργου τους κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες για ιατρικά χέρια είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής προσέλευσης.

Φέτος, το πρόγραμμα ‘Ιατρική Απόβαση 2015' θα λάβει χώρα 20 Ιουλίου με 30 Αυγούστου (20/7/2015-30/8/2015). Σε κάθε προορισμό αποστέλλονται 2 φοιτητές ανά εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές που έχουν έναν τουλάχιστον χρόνο ς εμπειρίας από την Ιατρική Σχολή στην οποία φοιτούν (δηλαδή φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 4ο έτος σπουδών τους) και έχουν παρακολουθήσει πιστοποιημένες επιστημονικές εκδηλώσεις για συρραφή τραύματος και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δική τους ευθύνη.

Οι φετινοί προορισμοί της Ιατρικής Απόβασης είναι οι εξής:

, Λήμνος, Αρεόπολη, Λουτράκι, Αστυπάλαια, Μήλος, Γαλατάς, Παξοί, Ιθάκη, Πάρος, Ίος, ς (Αρχάγγελος/Γεννάδι), Καστελόριζο, , Κέρκυρα (Αγ. Μάρκος), Σφακιά, Κύθνος, Τήνος, Κως, Φολέγανδρος, Λέσβος (Πλωμάρι, Πολιχνίτος).

Πιστεύουμε και φέτος πως το πρόγραμμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ομαδικότητας και συνεργασίας.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση