Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Στη Λάρισα το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής
Στη Λάρισα το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής

Στη Λάρισα το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής

Kαι το 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος

Στη Λάρισα πραγματοποιείται το 23ο Επιστημονικό Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και το 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος, από 12 έως 14 Μαΐου 2017. Το διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε) – Παράρτημα Λάρισας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο , της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην περιοχή Βιόπολις, Μεζούρλο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας – περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φοιτητές της Ιατρικής για το αυτό στη Θεσσαλία και τη Λάρισα. Τα νέα παιδιά αποτελούν το οξυγόνο τις ζωής και τους φορείς νέων ιδεών. Είναι ένα συνέδριο μεγάλης αξίας για την , την επιστήμη και την τοπική οικονομία. 1500 φοιτητές, 350 διακεκριμένοι επιστήμονες θα βρίσκονται στην πόλη για το συνέδριο και το Forum. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες των νέων παιδιών, των νέων επιστημόνων και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις ιδέες τους και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους. Τους ευχαριστούμε πραγματικά και ειλικρινά για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην επιστήμη, στο Πανεπιστήμιο, τη Θεσσαλία και την Λάρισα».

Ζακυνθινός εώργιος –φοιτητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για βοήθεια της να αναδείξουμε το Συνέδριο και το Forum. Το συνέδριο ξεκίνησε πριν 23 χρόνια και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και είναι μεγάλη τιμή να διοργανώνεται ξανά στην Λάρισα μετά από 11 χρόνια. Πολλοί φοιτητές, καθηγητές, επιστήμονες θα βρίσκονται στην πόλη. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους καθηγητές μας, την Σχολή και όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια»

Ηλίας Δημέας – φοιτητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους όσους βοηθάν σε αυτό το εγχείρημα. ια το συνέδριο αυτό εργάστηκαν 100 άτομα στην οργανωτική επιτροπή καθώς και 100 φοιτητές από άλλες σχολές. Παρά την δύσκολη σχολή που έχουμε να παρακολουθήσουμε αφιερώσαμε αρκετό από το χρόνο μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική διοργάνωση στη Λάρισα».

Το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος αποτελεί τον πλέον σημαντικό τόπο συνάντησης και ς θέσεων του φοιτητικού ιατρικού κόσμου, καθώς αποτελεί το μοναδικό φοιτητικό συνέδριο με την ίδια ισχύ και κύρος με τα υιπα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και επιπλέον τυγχάνει διεθνούς και πανευρωπαϊκής αναγνώρισης. Περίπου 1500 φοιτητές Ιατρικών Σχολών και λοιπών σχολών Υγείας, ιατροί και 350 διακεκριμένοι επιστήμονες του εσωτερικού και του εξωτερικού θα ανταλλάξουν τις γνώσεις τους σε διάφορους θεματικούς άξονες της ιατρικής επιστήμης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 40 κεντρικές ομιλίες (11ο Διεθνές Forum), 250 προφορικές ανακοινώσεις, 55 αναρτημένες, 49 κλινικά φροντιστήρια και workshops και 129 στρογγυλές τράπεζες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η 21η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για το συνέδριο η πραγματοποίηση της εναρκτήριας ομιλίας του συνεδρίου από τον κ. Ευγένιο Τριβιζά (Εγκληματολόγος – Συγγραφέας), με τίτλο: «Η σφαγή των νηπίων: Φαντασία, Παιδί και Εξουσία». Η τελετή έναρξης του 23ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος και 11ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 20:15, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Τμήματος Ιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και το 11ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας τελείται υπό την αιγίδα των Πανεπιστημίων και Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το 23ο ΕΣΦΙΕ και 11ο Διεθνές Forum είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου (www.23esfie.gr).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση