Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » O ΙΣΜ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων
O ΙΣΜ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

O ΙΣΜ για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

 

Ο (ΙΣΜ) παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της ς στην περιοχή.

Δυστυχώς τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτής είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, λόγω του μεγάλου αριθμού την περιστατικών κορωναϊού που καθημερινά καταγράφονται σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό νοσηλευόμενων στην Μ.Ε.Θ. και στις κορωναϊού που έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Περισσότερο όμως ανησυχητικό είναι το φαινόμενο της αυξητικής τάσης των περιστατικών αυτών που παρατηρείται στην περιοχή μας.

Με αφορμή την επερχόμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει από την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των περιστατικών κορωναϊού εξαιτίας του συνωστισμού και του συγχρωτισμού που θα καταγραφεί από συγκεντρώσεις σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, για κοινωνικούς, επαγγελματικούς, θρησκευτικούς λόγους αλλά και για λόγους διασκέδασης.

Στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιοριστούν ή ακόμη και να αναβληθούν ανάλογες δράσεις, όπως συνέβη και με τις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι οι ευθύνες διοργανωτών και εποπτικών αρχών αυτών των δράσεων θα είναι τεράστιες για την περίπτωση ακόμη μεγαλύτερης ές κρουσμάτων κορωναϊού το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαφορετικά είναι ανυπόστατο και παρ το αίτημα για αποτελεσματική περίθαλψη των ασθενών, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός της μεταδοτικότητας της ς από τους αρμόδιους αλλά και τους απλούς πολίτες.

Με παρόμοιες άφρονες συμπεριφορές δεν θα επαρκέσουν ούτε τα Νοσοκομεία ούτε το για να περιθάλψουν τον τεράστιο αριθμό περιστατικών που θα προκύψει νομοτελειακά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη θνητότητα ασθενών από κορωναϊό και από άλλες παθήσεις που δεν θα είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν από το υπάρχον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε εξ´ αιτίας της Πανδημίας δεν δικαιολογεί ανέμελες και ανεύθυνες συμπεριφορές από κανέναν, ιδίως  από τους αρμόδιους και υπεύθυ που οφείλουν λόγω του θεσμικού τους ρόλου να προφυλάξουν την από την εξάπλωση του κορωναϊού.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση