Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » O ΙΣΜ για τη συνεργασία γιατρών-ξενοδόχων λόγω κορωναϊού
O ΙΣΜ για τη συνεργασία γιατρών-ξενοδόχων λόγω κορωναϊού

O ΙΣΜ για τη συνεργασία γιατρών-ξενοδόχων λόγω κορωναϊού

 

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. σήμερα 23 Ιουνίου 2020 συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Ι.Σ.Μ. με το προεδρείο των ξενοδόχων Ν. ς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις σύναψης συμβάσεων μεταξύ ιατρών και ξενοδόχων για κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων στα ξενοδοχεία από ιατρούς λόγω της πανδημίας COVID-19.

Μετά από πολύωρη συζήτηση δεν επήλθε καμία συγκεκριμένη συμφωνία, λόγω μη ανακοίνωσης ακόμη από τα συναρμόδια υπουργεία του αναγκαίου πλαισίου και των λεπτομερειών που πρέπει να διέπουν την συν αυτή προκειμένου  να διασφαλιστούν νομικά και οικονομικά οι ιατροί που θα συνάψουν αυτές τις συμβάσεις με τους Ξενοδόχους.

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πολύ νωρίς (από αρχές Ιουνίου) είχε προωθήσει στα Υπουργεία τις προτάσεις του, ως αποτέλεσμα τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα (τέλος Μαΐου) μεταξύ του προεδρείου του Π.Ι.Σ. και των προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων.

Αυτές τις προτάσεις και τις απόψεις μας τις κοινοποιήσαμε στο προεδρείο των Ξενοδόχων ς προ 20ημέρου περίπου, ενώ σήμερα τους δόθηκαν επί πλέον λεπτομέρειες επί αυτών, προκειμένου να υπάρχει γνώση των δυσκολιών που προκύπτουν για όλους από την μη ύπαρξη του ακριβούς πλαισίου συνς ιατρών και ξενοδόχων.

Μετά την ολο της μεταξύ τους ς, καταγράφηκε η θετική διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό  την αποτελεσματική ιατρική κάλυψη των ξενοδοχείων της χώρας μας.

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση και των δύο μερών, εν μέσω πρωτόγνωρων και δύσκολων καταστάσεων, να συναφθούν συμβάσεις που να διασφαλίζουν αφενός την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων και αφετέρου να διασφαλίζουν τους συμβεβλημένους ιατρούς σε σχέση με θέματα νομικά, εργασιακά και θέματα ικανοποιητικών αμοιβών.

Αναμένοντας τις τελικές Υπουργικές αποφάσεις ο Ι.Σ.Μ. γνωστοποίησε σύμβασης μεταξύ ξενοδόχων και ιατρών, στο οποίο περιγράφονται οι όροι που πρέπει να διέπουν την συμφωνία μεταξύ των δύο μερών και το οποίο μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης σε επόμενη συνάντηση, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, αλλά και τα απροσδιόριστα που χαρακτηρίζουν την σημερινή κατάσταση, λόγω της πανδημίας .

Μέχρι τότε συστήνεται στα μέλη  να μην προχωρήσουν ακόμη σε σύναψη συμβάσεων, παρόλο που γνωρίζουν ότι πιέζονται από πολλές πλευρές, θεωρώντας ότι σύντομα θα υπάρξουν οι αναμενόμενες υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτών των συμβάσεων. Επί αυτών θα υπάρξει άμεση από τον Ι.Σ.Μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση