Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών
Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών

Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών

Ο Ιτρικός καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την λεκτική και σωματική που δέχθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του υ Βόλου από ομάδα ατόμων το πρωί του Σαββάτου 18/12/2021, καθώς και την καταστροφή πολύτιμου εξοπλισμού από αυτούς.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται παρόμοια περιστατικά στην περιοχή μας.

Καλούμε την του υ Βόλου και τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν με αποτελεσματικό τρόπο τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό από τις συχνές επιθέσεις που δέχονται από άτομα που δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι λειτουργοί της υγείας στο Νοσοκομείο μας και στις άλλες Δημόσιες Δομές Υγείας.
Συγχρόνως καλούμε την του Νοσοκομείου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί ο πολύτιμος εξοπλισμός από τους εκάστοτε βανδάλους που καταστρέφουν μηχανήματα και πολύτιμο υλικό του Ιδρύματος με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην αποτελεσματική των νοσηλευομένων.

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τις αρμόζουσες αποφάσεις για αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις βιαιοπραγιών εναντίον ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την των καθηκόντων τους σε Δημόσιες Δομές Υγείας καθώς και καταστροφής πολύτιμου εξοπλισμού αυτών των
Δομών από βανδαλισμούς.

Ζητούμε από την Δικαιοσύνη να ελέγξει και να τιμωρήσει το ταχύτερο αυτούς που προβαίνουν σε αυτές τις παράνομες και αντικοινωνικές πράξεις.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν αρκούν τα χειροκροτήματα για να αισθανθούν δικαιωμένοι οι λειτουργοί της Υγείας.

Προτεραιότητα για να ασκήσουν το λειτούργημά τους είναι η ασφάλεια και η προστασία τους από επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση