Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών
Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών

Ο ΙΣΜ για επεισόδια βίας εναντίον ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την λεκτική και σωματική που δέχθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου από ομάδα ατόμων το πρωί του Σαββάτου 18/12/2021, καθώς και την καταστροφή πολύτιμου εξοπλισμού από αυτούς.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται παρόμοια περιστατικά στην περιοχή μας.

Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν με αποτελεσματικό τρόπο τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό από τις συχνές επιθέσεις που δέχονται από άτομα που δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν οι λειτουργοί της υγείας στο Νοσοκομείο μας και στις άλλες Δημόσιες Δομές Υγείας.
Συγχρόνως καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί ο πολύτιμος εξοπλισμός από τους εκάστοτε βανδάλους που καταστρέφουν μηχανήματα και πολύτιμο υλικό του Ιδρύματος με σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην αποτελεσματική θεραπεία των νοσηλευομένων.

Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τις αρμόζουσες αποφάσεις για αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις βιαιοπραγιών εναντίον ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε Δημόσιες Δομές Υγείας καθώς και καταστροφής πολύτιμου εξοπλισμού αυτών των
Δομών από βανδαλισμούς.

Ζητούμε από την Δικαιοσύνη να ελέγξει και να τιμωρήσει το ταχύτερο αυτούς που προβαίνουν σε αυτές τις παράνομες και αντικοινωνικές πράξεις.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι δεν αρκούν τα χειροκροτήματα για να αισθανθούν δικαιωμένοι οι λειτουργοί της Υγείας.

Προτεραιότητα για να ασκήσουν το λειτούργημά τους είναι η ασφάλεια και η προστασία τους από επιθέσεις και βιαιοπραγίες εναντίον τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση