Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » O Ι.Σ.Μ. για αποφυγή συνωστισμών
O Ι.Σ.Μ. για αποφυγή συνωστισμών

O Ι.Σ.Μ. για αποφυγή συνωστισμών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) μετά τις αποφάσεις για την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν όλοι στην αποτροπή των φαινομένων συνωστισμού που είναι δυνατόν να συμβάλουν στην εξάπλωση της νόσου 19 (Λοίμωξη από κορωναϊό).

Σε σχέση με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων συστήνει να τηρούνται από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό με προσήλωση οι βασικοί προφύλαξης, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, που είναι οι κάτωθι:

  1. Τήρηση των μεταξύ τους αποστάσεων κατά 1,5-2 μέτρα με ιδιαίτερη προσοχή τήρησης αυτών στις αίθουσες διδασκαλίας,

  2. Χρησιμοποίηση μάσκας στους κλειστούς χώρους κατά το δυνατόν περισσότερο με προσοχή όμως στον τρόπο που αυτή τοποθετείται και αφαιρείται,

  3. Τακτική πλύση χεριών και επάλειψη αυτών με απολυμαντικό είτε χρησιμοποιούνται , είτε όχι,

  4. Τακτικό καθάρισμα των επιφανειών με αντισηπτικό,

  5. Συνεχής αερισμός των αιθουσών,

  6. Μαθητές και μαθήτριες που ασθενούν θα πρέπει να παραμένουν σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Οι αυτοί λειτουργίας των σχολείων την επόμενη χρονική περίοδο είναι απαραίτητοι για να προστατευτούν όλοι και όλες από την μετάδοση της νόσου 19, λόγω του αναγκαίου συγχρωτισμού τους, ενώ συγχρόνως θα προστατεύσουν και τα ηλικιωμένα συγγενικά τους πρόσωπα .

Σε σχέση με το φαινόμενο του συνωστισμού, ιδίως από νεαρά άτομα, που παρατηρείται στην του Βόλου και περισσότερο στην περιοχή του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


Για το πρόβλημα αυτό υπάρχουν τρεις τρόποι αντιμετώπισής του:

  1. Κλείσιμο της ς (πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη περίοδο μετά από πρόταση της Δημοτικής αρχής Βόλου),

  2. Πλήρης ελευθερία κίνησης χωρίς αστυνόμευση και μέτρα αποτροπής αυτού του επικίνδυνου φαινομένου από τις αρμόδιες αρχές (Αυτό συμβαίνει αυτές τις ημέρες),

  3. Ελεύθερη χρήση της παραλίας κυρίως για βάδιση με σύγχρονη, συνεχή και αποτελεσματική επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές (, Δημοτική Αστυνομία και Αστυνομία) προς αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού των πολιτών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με προηγούμενη ανακοίνωσή του πρότεινε την τρίτη λύση και αυτήν συνεχίζει να προτείνει , χωρίς να ανακαλεί  την ανακοίνωση που εξέδωσε τότε εναντίον του πλήρους κλεισίματος της παραλίας για τους λόγους που ανέφερε και που είναι η διασφάλιση με την βάδιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη για όλους χρονική περίοδο.


Συνεχίζουν, λοιπόν,  να είναι υποστηρικτές της μέσης οδού και της κοινής ς και όχι των ακραίων άλλων δύο προτάσεων.

Καλούν τις αρμόδιες αρχές (, Δημοτική Αστυνομία και Αστυνομία) να κινητοποιηθούν και να επιτηρούν αποτελεσματικά τους συγκεκριμένους χώρους, να αποτρέπουν τον συνωστισμό και να μην προβούν στο κλείσιμο της παραλιακής ζώνης.

Καλούν επίσης όλους αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα του συνωστισμού να επιδείξουν υπευθυνότητα και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να αποτραπεί αφενός η μετάδοση της λοίμωξης από κορωναϊό και αφετέρου να μην δώσουν αφορμή σε όσους επιθυμούν να κλείσουν εκ νέου την παραλία να το πράξουν.


Μετά την αντιμετώπιση με επιτυχία της πρώτης φάσης του αγώνα εναντίον της νόσου COVID 19 πρέπει όλοι να συμπεριφερθούν με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και καλή οργάνωση προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Είναι απαραίτητο να διατηρήσουν με ασφάλεια ζωντανή την κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα με ανοικτά σχολεία, με ανοικτούς τους χώρους συνάθροισης, με ανοικτή διάθεση και ανοικτά μυαλά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση