Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Μέτρα για τη στήριξη των οδοντιάτρων της Μαγνησίας
Μέτρα για τη στήριξη των οδοντιάτρων της Μαγνησίας

Μέτρα για τη στήριξη των οδοντιάτρων της Μαγνησίας

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας

Τα αιτήματα του προώθησε με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας  , σημειώνοντας πως ο εν λόγω κλάδος αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του COVID19 και ζητά για τη στήριξή του.

Ο κ. πης σημειώνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του κάνει λόγο για  τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχουν οι ως προς προς τη μετάδοση του ιού μέσω του αερολύματος.

Ο κίνδυνος αυτός καθιστά επιτακτική ανάγκη τη χρήση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την προστασία, τόσο των οδοντιάτρων, όσο και των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εκφράζει την ανησυχία του για την τιμή της χειρουργικής ς και των γαντιών, τα οποία αλλάζονται σε κάθε νέο ασθενή.

Επίσης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τονίζει πως ο οδοντιατρικός κλάδος έχει ανάγκη στήριξης μέσω προγραμμάτων  για την αναβάθμιση και ανανέωση των οδοντιατρείων, καθώς και ανάγκη ενίσχυσης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων στελέχωσης με βοηθούς.

Τέλος, ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η στο 6% για τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη αναλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιούνται στα οδοντιατρεία.

"Αλιεύοντας" την είδηση