Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Λήψη εξειδικευμένων μέτρων για τον οδοντιατρικό κλάδο λόγω κορωναϊού 
Λήψη εξειδικευμένων μέτρων για τον οδοντιατρικό κλάδο λόγω κορωναϊού 

Λήψη εξειδικευμένων μέτρων για τον οδοντιατρικό κλάδο λόγω κορωναϊού 

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών κι βουλευτής Μγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, στηρίζει τα αιτήματα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που δημιούργησε η έξαρση της πανδημίας του κορωναϊού, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς, που κατέθεσε, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής ς, οι οδοντίατροι υπέστησαν μείωση του κύκλου των εργασιών τους κατά 60%, ενώ σήμερα, με την έλευση της πανδημίας, βρίσκονται ακόμη μία φορά αντιμέτωποι, στην καλύτερη περίπτωση, με την ίδια προοπτική και με ουσιαστικό «κλείσιμο» των ιατρείων τους στη χειρότερη περίπτωση.

Για το λόγο αυτό, η ομοσπονδία αιτείται, πρωτίστως, επίλυση των προβλημάτων τροφοδοσίας με υλικό, απαραίτητο για την ασφάλεια του ασθενούς και του θεράποντος ιατρού, κατά την άσκηση των επειγόντων οδοντιατρικών θεραπευτικών πράξεων, όπως απλές και χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά επιφανειών, υγρά απολύμανσης εργαλείων, γάντια και στολές ατομικής προστασίας μίας χρήσης.

Επίσης, δεδομένου ότι η πλειονότητα των μελών της ομοσπονδίας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, η αναστολή πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για όλη την περίοδο ισχύος της έκτακτης ανάγκης καθώς και η εξέταση της δυνατότητας επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών τόσο των ίδιων των οδοντιάτρων όσο και των εργαζομένων που απασχολούνται στα ιατρεία τους θα αποτελούσε σημαντική αρωγή. Τέλος, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό εάν η πρόταση των ως άνω μέτρων μπορούσε να επεκταθεί και στα θέματα φορολογικής φύσεως, όπως:

  • η αναστολή πληρωμών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων για όλη τη διάρκεια της ς αλλά και για ένα επιπλέον τρίμηνο,

  • η δυνατότητα ρύθμισης για όσους έχουν επιχειρηματικά και στεγαστικά ,

  • η μέριμνα ώστε τα διαβίωσης του 2020 να υπολογισθούν κατά δωδέκατα και να αφαιρεθούν αναλογικά για όσους μήνες διαρκεί η έκτακτη κατάσταση,

  • η αναστολή τραπεζικών χρεώσεων για τραπεζικές συναλλαγές που γίνονται με ebanking καθώς και οι προμήθειες στη χρήση των POS αλλά και τα των συσκευών και

  • η υπαγωγή όλων των οδοντιατρικών αντισηπτικών, γαντιών και μέσω ατομικής προστασίας στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ

Σκοπός της ς της κ. Μακρή είναι να ληφθεί εξειδικευμένη δέσμη μέτρων όχι μόνο για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και για εκεί τους επιστημονικούς κλάδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση