Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»
Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»

Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»

Ερώτηση προς τον   υπ. Υγείας κατέθεσε η ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. Παπανάτσιου μετά από με απόφοιτους ιατρούς και οδοντίατρους οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από την έναρξη ειδικότητας και ουσιαστικά από το επάγγελμα.

Για διάφορους σοβαρούς προσωπικούς λόγους ο καθένας, δεν αιτήθηκαν έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μέσα σε δύο χρόνια μετά από την αποφοίτησή τους, με αποτέλεσμα παρόλο που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στα πανεπίστημια της χώρας και έχουν επενδύσει το επαγγελματικό μέλλον τους στον χώρο της ιατρικής και της οδοντιατρικής να αντιμετωπίζουν σημαντικό εργασιακό πρόβλημα.

Η πρώην υπουργός σημειώνει πως η αν. υπουργός Υγείας κα Γκάγκα στις 20-1- σε απάντηση της σε κοινοβουλευτική αναφορά, αναφέρθηκε πως η αρμόδια υπηρεσία έχει επεξεργαστεί πρόταση για τη συμπλήρωση του άρθρου 113 του ν. 4600/2019 προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος υπό προϋποθέσεις και πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου τους. Δυστυχώς πέντε μήνες μετά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς επάγγελμα δεκάδες απόφοιτοι της ιατρικής και της οδοντιατρικής.

Με βάση τα παραπάνω η κα Παπανάτσιου και 11 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον υπουργό εάν πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα το άρθρο 113 ν.4600/2019 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος υπό προϋποθέσεις και πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση