Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»
Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»

Κ. Παπανάτσιου: «Να εξεταστεί χορήγηση βεβαίωσης άσκησης ιατρικού & οδοντιατρικού επαγγέλματος πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου»

Ερώτηση προς τον   υπ. Υγείς κτέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κ. μετά από επικοινωνία με απόφοιτους ιατρούς και οδοντίατρους οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από την έναρξη ειδικότητας και ουσιαστικά από το επάγγελμα.

ια διάφορους σοβαρούς προσωπικούς λόγους ο καθένας, δεν αιτήθηκαν έκδοση ς ασκήσεως επαγγέλματος μέσα σε δύο χρόνια μετά από την αποφοίτησή τους, με αποτέλεσμα παρόλο που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στα πανεπίστημια της χς και έχουν επενδύσει το επαγγελματικό μέλλον τους στον χώρο της ιατρικής και της οδοντιατρικής να αντιμετωπίζουν σημαντικό εργασιακό πρόβλημα.

Η πρώην σημειώνει πως η αν. Υγείας κα κάγκα στις 20-1-2022 σε απάντηση της σε κοινοβουλευτική αναφορά, αναφέρθηκε πως η αρμόδια υπηρεσία έχει επεξεργαστεί πρόταση για τη συμπλήρωση του άρθρου 113 του ν. 4600/2019 προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος υπό προϋποθέσεις και πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου τους. Δυστυχώς πέντε μήνες μετά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς επάγγελμα δεκάδες απόφοιτοι της ιατρικής και της οδοντιατρικής.

Με βάση τα παραπάνω η κα και 11 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον υπουργό εάν πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα το άρθρο 113 ν.4600/2019 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος υπό προϋποθέσεις και πέραν της διετίας από την κτήση του πτυχίου τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση