Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Κ. Παπανάτσιου: « Απαράδεκτος ο αποκλεισμός πολιτών από τον Προσωπικό Γιατρό λόγω έλλειψης προσωπικού νούμερου κινητού τηλεφώνου»
Κ. Παπανάτσιου: « Απαράδεκτος ο αποκλεισμός πολιτών από τον Προσωπικό Γιατρό λόγω έλλειψης προσωπικού νούμερου κινητού τηλεφώνου»

Κ. Παπανάτσιου: « Απαράδεκτος ο αποκλεισμός πολιτών από τον Προσωπικό Γιατρό λόγω έλλειψης προσωπικού νούμερου κινητού τηλεφώνου»

Το θέμα του απαράδεκτου αποκλεισμού των πολιτών από το Προσωπικό ιατρό λόγω έλλειψης προσωπικού νούμερου κινητού τηλεφώνου φέρνει στη Βουλή η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα. Κατερίνα Παπανάτσιου με της η οποία συνυπογράφεται από 41 ακόμη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει ότι ενώ από 1/8/2022 έχει ξεκινήσει για όλη την Ελλάδα, εκτός Αττικής και οτίου Αιγαίου, η υποχρεωτική εγγραφή στο Προσωπικό ιατρό για όλους τους ενήλικες, εν τούτοις σε περίπτωση πολιτών που δεν έχουν δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους με οποιοδήποτε τρόπο και αν επιλέξουν να εγγραφούν.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους μεγάλης ηλικίας πολίτες με προβλήματα υγείας που δεν έχουν δικό τους αριθμό κινητού καθώς η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Φυσικών Προσώπων απαιτεί προσωπικό νούμερο κινητού τηλεφώνου και όχι κάποιου συγγενή που τους φροντίζει.

Στην περίπτωση δε που τελικά ο υπερήλικας καταφέρει και αποκτήσει με την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται μια τέτοια ενέργεια, η ταυτοποίηση του τηλεφωνικού νούμερου γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του στις αρμόδιες δομές, γεγονός που είναι αδύνατο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, κατάκοιτους, με προβλήματα όρασης κλπ.

Επιπλέον, η δυνατότητα εξουσιοδότησης σε τρίτο πρόσωπο για να μεταβεί στις αρμόδιες για την ταυτοποίηση του τηλεφώνου απαιτεί το γνήσιο της υπογραφής του υπερήλικα που επιπλέον απαιτεί την μετακίνηση του υπερήλικα στις αρμόδιες ή την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας που σε πολλούς περιφερειακούς Δήμους δεν υπάρχει.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι οι υπερήλικες συμπολίτες μας που προσπαθούν να εγγραφούν στο προσωπικό γιατρό ενώ δεν έχουν προσωπικό νούμερο κινητού τηλεφώνου, αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα και ενδέχεται να μην καταφέρουν να εγγραφούν και κατά συνέπεια να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Η κα Παπανάτσιου τονίζει στην ερώτησή της ότι δεν είναι δυνατόν η ψηφιακή διακυβέρνηση να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθεί να λύσει. Επιπλέον, δεν είναι λογικό κανένας Έλληνας πολίτης να είναι υποχρεωμένος να διαθέτει κινητό νούμερο τηλεφώνου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να έχει στην δημόσια υγεία, πόσο μάλλον οι υπερήλικες που αδυνατούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες. Με βάση τα παραπάνω η Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς πολίτες που δεν διαθέτουν προσωπικό νούμερο κινητού τηλεφώνου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση