Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / Ημέρες Πνευμονολογίας στο Ξενία Βόλου
Ημέρες Πνευμονολογίας στο Ξενία Βόλου

Ημέρες Πνευμονολογίας στο Ξενία Βόλου

Ημέρες  Πνευμονολογίας 2021  θα πραγματοποιηθούν στο Ξενία του στις 14-17 Οκτωβρίου 2021  πιθανόν  ζωντανά, ίσως και διαδικτυακά εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες περιορίσουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας μεγάλου αριθμού συνέδρων.

Το χρόνο που πέρασε από το προηγούμενο , είδαμε το πανδημικό κύμα να κατακλύζει την μας, αρκετοί από εμάς να νοσούν και σίγουρα όλοι να γινόμαστε καλύτεροι, δυνατότεροι και σίγουρα ωριμότεροι επιστημονικά.

Έτσι το που έρχεται θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις ασθενών με κορωναϊό, αλλά εμπειρίες και αναμνήσεις από τους πρωταγωνιστές, νοσηλευτές, γιατρούς αλλά και που έζησαν μαζί μας αυτές τις ιστορικές για την επιστήμη μέρες.
Κεντρική θέση στο συνέδριο θα έχει η παρουσίαση διαδικτυακής θέσης βιογραφιών -γιατρών που τον προηγούμενο αιώνα έδρασαν στην περιοχή μας και συνεχίζουν να μας εμπνέουν.

Θα συζητήσουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας στους πνεύμονες αλλά και στην ψυχική διάθεση όσων αρρώστησαν βαρειά.
Θα ασχοληθούμε επίσης με όλα τα αντικείμενα της Πνευμονολογίας που «ξεχάσθηκαν» αυτή τη χρονιά, την φυματίωση, το κάπνισμα, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το άσθμα, την πνευμονική ίνωση, τον καρκίνο του πνεύμονα, τα νοσήματα του υπεζωκότα.

Όσοι αισθανόμαστε ότι η επιστήμη έχασε αυτό το διάστημα μέρος της αξιοπιστίας της, με την τόσων αντιφατικών πληροφοριών, κυρίως στη , στο ρόλο των μεταλλάξεων αλλά και στην παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων, ας προσπαθήσουμε αρχίζοντας από αυτό το συνέδριο να αποκαταστήσουμε τουλάχιστον το ρόλο των επιστημόνων.

Σας περιμένουμε όλους στο συνέδριο που διεξάγεται για 22η συνεχή χρονιά για να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο επιστημονικό πρόγραμμα και ίσως τις ομορφιές του και της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση