Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Εθελοντές γιατροί για τους πρόσφυγες στον Αλμυρό
Εθελοντές γιατροί για τους πρόσφυγες στον Αλμυρό

Εθελοντές γιατροί για τους πρόσφυγες στον Αλμυρό

Tριάντ πέντε είνι οι εθελοντές- μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, που από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας βρίσκονται στον ΣΕΑ Αλμυρού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθ. Τσάμης, που χθες επισκέφθηκε το σημείο με πέντε συναδέλφους του επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι απερίγραπτη και οι έλλειψη συνθηκών υγιεινής αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Στην προσπάθειά τους να βρουν χώρο για να δημιουργήσουν εξεταστήριο οι γιατροί, καξαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ιδανικό ένα ασθενοφόρο, αλλά πληροφορήθηκαν ότι το δεύτερο ασθενοφόρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, είναι ακινητοποιημένο, επειδή είναι ανασφάλιστο και για να πάει στο ΣΕΑ, απαιτείται 105 €, ώστε να ασφαλιστεί για ένα μήνα!

Ο πρόεδρος των γιατρών τόνισε ότι οι γιατροί τόσο του Κέντρου Υγείας, όσο και οι ίδιοι εξέτασαν ασθενείς και έδωσαν φάρμακα που προμήθευσαν φαρμακοποιοί της περιοχής. Ο κ. Τσάμης έφερε ως παράδειγμα περίπτωση ετοιμόγεννης γυναίκας, που αρνήθηκε να πάει στο Βόλου, για να μην απομακρυνθεί από τον σύζυγό της, ενώ η που πήγε χθες στο σημείο και σήμερα, εξέτασε βρέφος τριών μηνών, η μητέρα του οποίου είναι ανήλικη (16 χρονών). Επίσης τόνισε ότι μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών υπάρχουν άνθρωποι με προτα υγείας, αλλά και ανάπηροι.

Ο Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους για τη δημιουργία οργανωμένου χώρου φιλοξενίας, ώστε να είναι προστατευμένοι και για θέματα υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΜ χαρακτήρισε πρόβλημα το γεγονός ότι δεν ελέγχονται τα τρόφιμα και το φαγητό που διανέμεται στους πρόσφυγες από κάποιο αρμόδιο φορέα και πιστοποιημένους ανθρώπους, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προτα.

Την ευθύνη για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων έχουν οι γιατροί του και οι κρατικοί γιατροί, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ενώ οι εθελοντές γιατροί θα συμβάλουν επικουρικά στο έργο τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση