Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα συμπτώματα του κορωνοϊού
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί ο νέος παθογόνος παράγοντας;

Ο κορωνοϊός προκαλεί πνευμονία. Οι ασθενείς εμφανίζουν συχνά ξηρό βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Καθώς η πνευμονία είναι ιογενής, τα αντιβιοτικά είναι εντελώς αναποτελεσματικά, όπως είναι και τα αντιιικά σκευάσματα που χορηγούνται κατά της εποχικής γρίπης. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες ανάρρωσης εξαρτώνται αποκλειστικά από τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων της πανδημίας είχε ήδη επιβαρυμένη υγεία.

Αν εμφανίζω βήχα, πρέπει να πάω στον γιατρό μου;

Η σύσταση των υγειονομικών φορέων είναι ότι, εφόσον έχετε επισκεφθεί πρόσφατα χώρες ή περιοχές με πολλά κρούσματα, πρέπει κατ’ αρχάς να παραμείνετε στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις κοινωνικές επαφές, όπως αν είχατε προσβληθεί από γρίπη. Επίσης, θα πρέπει να καλέσετε το κέντρο αναφοράς  του αρμόδιου υγειονομικού φορέα προκειμένου να ενημερώσετε για την κατάστασή σας.

Γιατί ο κορωνοϊός είναι χειρότερος από την εποχική γρίπη και πόσο ανησυχούν οι ειδικοί;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνος είναι και δεν πρόκειται να το μάθουμε προτού συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Η εποχική γρίπη συνήθως έχει ποσοστό θνητότητας που προσεγγίζει το 1% και θεωρείται αιτία 400.000 θανάτων ετησίως. Ο Sars, ένας άλλος κορωνοϊός, είχε θνητότητα 10%. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πόσο μεταδοτικός είναι. Η βασική διαφορά του από τη γρίπη είναι ότι δεν υπάρχει εμβόλιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο ψάρεμα για 58χρονο στο Λεφόκαστρο - https://t.co/B7RXEJBrP5 -

  • Κρούσματα κορωνοϊού στο Άγιον Όρος - https://t.co/WZTix3yjcO -

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση