Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Επιστολή προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη διακοπή εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών στο Γ.Ν. Βόλου
Επιστολή προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη διακοπή εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών στο Γ.Ν. Βόλου

Επιστολή προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη διακοπή εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών στο Γ.Ν. Βόλου

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ς  (ΙΣΜ) , προς τα μέλη , σχετικά με τη διακοπή εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών στο Γ.. Βόλου.

Στην επιστολή ο κ. Τσάμης αναφέρει: “σήμερα αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά μερικές από τις κακοδαιμονίες αυτής της χώρας. Αναφερόμαστε στην έλλειψη οργάνωσης και συνέπειας στις συμπεριφορές της κρατικής μηχανής.

Όπως είναι γνωστό σήμερα διακόπηκε αιφνιδίως και απροειδοποίητα το πρόγραμμα εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του Ι.Σ.Μ. που είχε ξεκινήσει μετά από πρόταση της Διοίκησης του οσοκομείου Βόλου την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα αιφνιδιάστηκε και η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου αφού λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της σημερινής ημέρας σε ερώτησή μας εάν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός λόγω της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας  Β. Κοντοζαμάνη την προηγούμενη το βράδυ για τον τρόπο εμβολιασμού, η απάντηση ήταν αρνητική.

Δυστυχώς ο διοικητής μετά από λίγη ώρα διαψεύστηκε από τα γεγονότα όταν οι πρώτοι συνάδελφοί μας που είχαν ειδοποιηθεί για τον εμβολιασμό τους δεν έγιναν αποδεκτοί από το σύστημα καταγραφής, το οποίο έκλεισε μετά από εντολή του υπουργού, όπως μας πληροφόρησαν, λόγω της απόφασής του της προηγούμενης ημέρας.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνουν ακάλυπτοι οι συνάδελφοι ελευθερο ιατροί από εμβόλιο για τον κορωναϊό, ενώ είχε δρομολογηθεί ο εμβολιασμός τους σύμφωνα με τους καταλόγους που είχαν καταρτισθεί από τον Ι.Σ.Μ. το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά από την συμφωνία που έγινε με την Διοίκηση του νοσοκομείου την προηγούμενη ημέρα που έδειξε διάθεση εξυπηρέτησης αυτής της ομάδας ιατρών.

Τα γεγονότα στην συνέχεια είναι γνωστά. Για τους περισσότερους απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες ένταξής τους σε ημερομηνία εμβολιασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που προτείνει το υπουργείο Υγείας, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα στην μέχρι σήμερα είναι μόνον δύο, αυτά του Νοσοκομείου Βόλου και του Κ.Υ. Αργαλαστής, προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών και οι ελευθερο ιατροί του νομού Μαγνησίας.

Το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να εκδώσουν ο Π.Ι.Σ. αλλά και αρκετοί Ιατρικοί Σύλλογοι ανακοίνωση-καταγγελία για την προχειρότητα και την έλλειψη οργάνωσης του προγράμματος εμβολιασμού των ιατρών.

Δυστυχώς χάθηκε για μία ακόμη φορά η κοινή λογική στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της κρατικής γραφειοκρατίας που όταν συνδυάζεται με περίεργες και ανεδαφικές αποφάσεις των αξιωματούχων έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετικής ευρηματικότητας σενάρια ταλαιπωρίας των πολιτών αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

Και η λύση είναι απλή, εφόσον έγινε επιτέλους αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η αναγκαιότητα εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Ο εμβολιασμός τους να πραγματοποιηθεί με ταχύρρυθμες διαδικασίες κατά ομάδες στο εμβολιαστικό κέντρο του κάθε Νομαρχιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα και με τους καταλόγους που καταρτίστηκαν από κάθε Ιατρικό Σύλλογο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά από πρωτοβουλία του κάθε Συλλόγου.

Αντί αυτού είδαμε για μία ακόμη φορά να ξετυλίγεται το σενάριο ταλαιπωρίας και απαξίωσης των ιατρών που αποδεδειγμένα στήριξαν και στηρίζουν την εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση των περιστατικών COVID19 (αλλά και των άλλων περιστατικών), διακινδυνεύοντας να μολυνθούν, ενώ αρκετοί νόσησαν και άλλοι πέθαναν από την νόσο.

Δυστυχώς στην χώρα μας ακόμη αναζητείται ελπίς και κοινή λογική.

Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει οργανωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο εμβολιασμού των συναδέλφων μας προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς που εξετάζουν από τον ύπουλο κορωναϊό που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας.”

Αλ. : Ατελείωτος εμπαιγμός των ιδιωτών ιατρών εκ μέρους της κυβέρνησης

Και ενώ με τις αντιδράσεις σύσσωμης της ς κοινότητας για τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την απέναντι στην πανδημία, τις Επιστολές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αλλά και την επιστολή και ερώτηση που απηύθυνα στο Υπουργείο προσωπικά η κυβέρνηση φάνηκε πως πήρε πίσω την αρχική απόφαση, τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν άλλη μία φορά..

Το βλέποντας τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η αρχική του απόφαση, ενημέρωσε στις συνέχεια τους ιδιώτες ιατρούς ότι θα ενταχθούν τελικά στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό Covid και μάλιστα, συγκεκριμένα για τους ιδιώτες ιατρούς της Μαγνησίας, η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών τους ήταν η σημερινή 13/01/2021.

Φευ όμως για όσους πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί τηρήσει πράγματι τον εν λόγω προγραμματισμό!

Οι δεκάδες ιδιώτες ιατροί της Μαγνησίας που προσήλθαν στο ειδικό Εμβολιαστικό Κέντρο που έχει στηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για να πραγματοποιήσουν τον προγραμματισμένο εμβολιασμό τους, ενημερώθηκαν οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας άλλαξαν και ότι θα πρέπει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο με τη σειρά τους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πολύ απλά ότι οι ιδιώτες ιατροί που μπήκαν στην αντίστοιχη πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού τους, έλαβαν τη απάντηση ότι ο εμβολιασμός τους προγραμματίστηκε για τον προσεχή .. Μάρτιο!

Ουδεμία, δηλαδή, προτεραιότητα δίνεται τελικά στους ιδιώτες ιατρούς παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης, με τον εμπαιγμό τους να μην έχει τέλος

Στηρίζοντας τη θέση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εμμένουμε στη θέση ότι ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των ιδιωτών ιατρών, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση