Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού
Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού

Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού

Ζητά με αναφορά του ο ς . Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Την ένταξη των ιατρείων, που διαθέτουν κοινή λειτουργίας, σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού, ζητά με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας ο ς . Μαγνησίας της Νέας ς  Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης μεταφέρει προς τους αρμόδιους υπουργούς το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπου εκφράζει τη διαμαρτυρία των μελών του για την εξαίρεση από όλα τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού μέσω , των νόμιμα αδειοδοτημένων ιατρείων, που διαθέτουν κοινή λειτουργίας ή συστέγασης και δεν αποτελούν εταιρείες.

Επισημαίνεται πως τα τελευταία χρόνια, οι απ εξοπλισμού και συντήρησης των οδοντιατρείων, διαρκώς αυξάνονται, όπως και οι συμπράξεις των οδοντιάτρων για την μείωση του πάγιου λειτουργικού κόστους.

Πανελλαδικώς, υπάρχουν πολλά ιατρεία που λειτουργούν αξιοποιώντας τη δυνατότητα χορήγησης μίας (κοινής) άδειας λειτουργίας σε δύο ή περισσότερους ιατρούς ή οδοντίατρους της αυτής ειδικότητας, στην περίπτωση που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο και τον ίδιο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 84/10-4-2001 (ΦΕΚ 70 τ. Α ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής χαρακτηρίζει απαραίτητο να γίνει επαναξιολόγηση της απαγορευτικής διάταξης, που αποκλείει από τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού του τα συγκεκριμένα ιατρεία, ώστε να ωφεληθούν εργοδότες και εργαζόμενοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης και να περιοριστεί η ανεργία, ενώ τονίζει πως είναι έντονο το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας για την αξιοποίηση των ευνοϊκών παροχών της Πολιτείας.

Για το λόγο αυτό, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση