Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού
Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού

Ένταξη ιατρείων με κοινή άδεια λειτουργίας σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού

Ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Την ένταξη των ιατρείων, που διαθέτουν κοινή άδεια λειτουργίας, σε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης προσωπικού, ζητά με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης μεταφέρει προς τους αρμόδιους υπουργούς το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπου εκφράζει τη διαμαρτυρία των μελών του για την εξαίρεση από όλα τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, των νόμιμα αδειοδοτημένων ιατρείων, που διαθέτουν κοινή άδεια λειτουργίας ή συστέγασης και δεν αποτελούν εταιρείες.

Επισημαίνεται πως τα τελευταία χρόνια, οι απαιτήσεις εξοπλισμού και συντήρησης των οδοντιατρείων, διαρκώς αυξάνονται, όπως και οι συμπράξεις των οδοντιάτρων για την μείωση του πάγιου λειτουργικού κόστους.

Πανελλαδικώς, υπάρχουν πολλά ιατρεία που λειτουργούν αξιοποιώντας τη δυνατότητα χορήγησης μίας (κοινής) άδειας λειτουργίας σε δύο ή περισσότερους ιατρούς ή οδοντίατρους της αυτής ειδικότητας, στην περίπτωση που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο και τον ίδιο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 84/10-4-2001 (ΦΕΚ 70 τ. Α ) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής χαρακτηρίζει απαραίτητο να γίνει επαναξιολόγηση της απαγορευτικής διάταξης, που αποκλείει από τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού του ΟΑΕΔ τα συγκεκριμένα ιατρεία, ώστε να ωφεληθούν εργοδότες και εργαζόμενοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης και να περιοριστεί η ανεργία, ενώ τονίζει πως είναι έντονο το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας για την αξιοποίηση των ευνοϊκών παροχών της Πολιτείας.

Για το λόγο αυτό, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν υπόψη τους το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε 2.135 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/cLUEyK45RH -

  • Νέο σκηνικό πόλωσης στήνει η Άγκυρα - https://t.co/WSPjbfdZ2W -

  • 2.135 νέα κρούσματα, 562 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - https://t.co/1dh83Dmhhq -

"Αλιεύοντας" την είδηση