Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Ενημέρωση για τον κορωναϊό από τον Ι.Σ.Μ.
Ενημέρωση για τον κορωναϊό από τον Ι.Σ.Μ.

Ενημέρωση για τον κορωναϊό από τον Ι.Σ.Μ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος , μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία από τον -19 (Κοροναϊό), αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους της προκειμένου να τους ενημερώσει για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να προστατεύσουν αποτελεσματικά την υγεία τους.

Οι οδηγίες του Ι.Σ.Μ. θα μπορούσαν να συνοψισθούν στα παρακάτω:

  1. Να μην επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου για οποιοδήποτε πρόβλημά τους πριν επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό. Εξαιρούνται τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, που διακομίζονται μέσω .

  2. Να μην επισκέπτονται τον προσωπικό τους ιατρό ή ιατρό οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας, εάν προηγουμένως δεν έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς και δεν έχουν κλείσει μαζί του.

  3. Οι καθιερωμένες συνταγογραφήσεις φαρμάκων χρονίων παθήσεων να πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με τον προσωπικό τους ιατρό, προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στους χώρους αναμονής των ιατρείων.

  4. Να μην επισκέπτονται εργαστήρια (ακτινολογικά, μικροβιολογικά κ.λπ.) για προληπτικές εξετάσεις. Εργαστηριακές εξετάσεις να γίνονται μόνο σε περίπτωση που έχουν σοβαρό και επείγον πρόβλημα ή/και έχουν ζητηθεί εξετάσεις από τον κλινικό ιατρό που τους παρακολουθεί. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων να τα λαμβάνουν ηλεκτρονικά, εάν είναι δυνατόν.

  5. Σε περιπτώσεις εμπύρετων καταστάσεων να παραμένουν στην οικία τους και να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον προσωπικό τους ιατρό, για να τους χορηγούνται οδηγίες ή να ορίζεται ο και ο εξέτασής τους.

  6. Να αποφεύγουν, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, οποιαδήποτε μορφή συγχρωτισμού και γενικώς να παραμένουν στην οικία τους όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Οι περίπατοι και η παρουσία τους σε ανοικτούς χώρους επιτρέπονται, αλλά χωρίς στενή επαφή με άλλα άτομα.

  7. Να ακολουθούνται πιστά οι κανόνες ατομικής ς (τακτικό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και αντισηπτικά, συχνός αερισμός χώρων κ.λπ.)

  8. Τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας παραμένουν κλειστά, μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.

Ο , με αίσθημα ευθύνης, εξέδωσε τις ανωτέρω οδηγίες, προκειμένου να διαφυλαχθεί με αποτελεσματικότητα η υγεία των συνανθρώπων μας.

Επιπλέον πρέπει να διαφυλαχθεί και η υγεία και των υγειονομικών (ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού), οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα να σηκώσουν το βάρος της αντιμετώπισης όλων των περιστατικών από τον κοροναϊό αλλά και από άλλα νοσήματα της κοινότητας και γι' αυτό δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτήν την μάχη με τον ύπουλο εχθρό που αντιμετωπίζουμε πρέπει να την δώσουμε συλλογικά για να έχουμε τις λιγότερες απώλειες.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν όλοι συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω των οποίων για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορές και συνήθειες. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να συμπεριφερθούμε όλοι με σοβαρότητα, σύνεση, υπευθυνότητα, ψυχραιμία, συνεννόηση και συντονισμό δυνάμεων.

Πρέπει όλοι μαζί να υπερασπισθούμε την προσωπική υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας, των γονιών μας, των συγγενών μας, των φίλων μας, των συνανθρώπων μας.

Στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής θέλουμε να λείπουν όσο το δυνατόν λιγότεροι από κοντά μας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση