Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Με ένδικα μέσα…και οι γιατροί κατά του νέου ασφαλιστικού
Με ένδικα μέσα…και οι γιατροί κατά του νέου ασφαλιστικού

Με ένδικα μέσα…και οι γιατροί κατά του νέου ασφαλιστικού

“Συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια στον ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο –φορολογικό νόμο και παν συγκέντρωση” αποφασίστηκε χθες, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ.

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι γιατροί, εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας των ρυθμίσεων τα οποία θα αξιοποιηθούν στα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ο ΙΣΑ καθώς όπως επισημαίνουν- οδηγούνται στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση,.
Και όχι μόνο αυτό αλλά ο νόμος “απειλεί την των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το των επόμενων γενεών”.

Οι εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην παν συγκέντρωση -ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα «Ασφαλιστικός –φορολογικός νόμος οι συνέπειές του για τους γιατρούς», μίλησαν για ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο ανθρωποκτόνο νομοθέτημα, για το οποίο εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας των ρυθμίσεων, τα οποία θα αξιοποιηθούν στα ένδικα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν .

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα δεκάδες γιατροί καθώς και πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, Επιστημονικών Ενώσεων και Επαγγελματικών Φορέων που παρακολούθησαν την ημερίδα εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για το νέο σύστημα που με αυταρχισμό δημεύει το εισόδημα του επιστημονικού κόσμου και τινάζει στον αέρα τις του.

Τις του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτός ο άδικος και κοινωνικά ανάλγητος νόμος που επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους ενώ κηρύττει τον πόλεμο στους νέους οδηγώντας τους στην ξενιτιά.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε τα εξής:«Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει αν σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές. Καλούμε όλο τον επιστημονικό κόσμο να συστρατευτεί ενάντια στα ειδεχθή αυτά μέτρα και ζητούμε από τα πολιτικά να πάρουν σαφή θέση καθώς υποθηκεύεται το ολόκληρων γενεών. Ζούμε ιστορικές στιγμές και όλοι έχουν χρέος να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση