Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ι.Σ.Μ. για τον κορωναϊό
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ι.Σ.Μ. για τον κορωναϊό

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ι.Σ.Μ. για τον κορωναϊό

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου ( Ι.Σ.Μ.) με μοναδικό θέμα τις από κορωναϊό που καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην χώρα.

Στην αυτή που παρακολούθησαν αρκετά μέλη του Ι.Σ.Μ., παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτών των λοιμώξεων από κορωναϊό στην χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες.

Παρουσιάσθηκαν οι οδηγίες από το προς τους Υγειονομικούς άλλα και προς τον γενικό πληθυσμό και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα παρουσιασθούν από την πιθανή εξάπλωση των λοιμώξεων αυτών.

Έγινε αναλυτική αποτίμηση της κατάστασης του συστήματος Υγείας και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις κρατικές δομές Υγείας της περιοχής μας, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην διαχρονική υποστελέχωση που παρατηρείται.

Συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών με προοπτική, εάν παρουσιασθεί ανάγκη, το ιατρικό δυναμικό της περιοχής  να είναι έτοιμο να συμβάλει στην επίλυση αυτών και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες ιατρικής κάλυψης που πιθανόν θα προκύψουν.

Απώτερος στόχος είναι ο συντονισμός όλων των ιατρών της σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες ιατρικής κάλυψης του πληθυσμού εξαιτίας πιθανής αύξησης των περιστατικών από κορωναϊό και στην περιοχή .

Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στην του πληθυσμού.

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη που υπάρχει για συνεχή, έγκυρη, έγκαιρη και με απλό τρόπο της κοινωνίας από τους ιατρούς, προκειμένου αφενός να αποφευχθεί ο πανικός και αφετέρου να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία της κοινωνίας, των ιατρών και των αρμοδίων φορέων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει προγραμματισθεί συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού καναλιού της Μαγνησίας το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 22.30 με την συμμετοχή ιατρών μελών του Ι.Σ.Μ.

Σκοπός είναι να ενημερωθεί αναλυτικά ο πληθυσμός της περιοχής  για την περίπτωση των λοιμώξεων από κορωναϊό και για τον τρόπο αντιμετώπισης τους από τους υγειονομικούς, τους αρμόδιους και την κοινωνία στην περίπτωση που θα εξελιχθεί η κατάσταση με δυσάρεστο τρόπο.

Με την ολο της έκτακτης Γενική Συνέλευσης επιβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη ότι ο Ιατρικός Μαγνησίας στην περίπτωση που θα δοκιμασθεί η κοινωνία από τον κορωναϊό το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει με αποφασιστικό και συντονισμένο τρόπο να προασπίσει και να υπερασπισθεί την Δημόσια Υγεία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση