Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Χρήση βλαστοκυττάρων για τη φαλάκρα
Χρήση βλαστοκυττάρων για τη φαλάκρα

Χρήση βλαστοκυττάρων για τη φαλάκρα

Τέλος στη  φλάκρ  φιλοδοξούν να βάλουν τα επόμενα χρόνια οι πλαστικοί χειρουργοί με τη  χρήση αυτόλογων  βλαστοκυττάρων.

Μάλιστα αρκετά ενθαρρυντικά και αισιόδοξα είναι  τα  πρώτα αποτελέσματα μεγάλης κλινικής μελέτης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες  στο 23ο  Παγκόσμιο  Ιατρικό  Συνέδριο  της  ISHRS      (Διεθνής   Εταιρεία   Χειρουργικής   Αποκατάστασης   Τριχωτού) στο Σικάγο  των ΗΠΑ,  με  τη χρήση βλαστοκυττάρων μετά από 6 μήνες η τριχοφυΐα αυξήθηκε σε ποσοστό 29%!

«Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούν τον κύκλο ζωής ενός τριχοθυλακίου σε ανθρώπους με ήπια τριχόπτωση »αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός και  επιστημονικός διευθυντής  της εξειδικευμένης  κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών   Advanced  Hair Clinics   Δρ  Αναστάσιος  Βεκρής, που συμμετείχε στο και συνεχίζει .

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά και αισιοδοξούμε πως τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Οι άνθρωποι με τριχόπτωση αρχικού σταδίου είναι  σήμερα οι κατάλληλοι , αλλά η μέθοδος πρέπει να δοκιμαστεί περισσότερο διάστημα και η κλινική μελέτη να ολοκληρωθεί. Προς το , η  σίγουρη και μόνιμη  λύση στην αλωπεκία είναι η με τη μέθοδο FUE που δεν αφήνει σημάδια και  έχει ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 98%» .

  Οι επαναστατικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών δίνουν την δυνατότητα στους πλαστικούς χειρουργούς, εκτός από την αντιμετώπιση της αλωπεκίας να καλύπτουν με επιτυχία ουλές και σημάδια σε διάφορα μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Ο κορυφαίος Έλληνας πλαστικός χειρουργός  Δρ Βεκρής παρουσίασε στο παγκόσμιο περιστατικά με επιτυχή κάλυψη ουλών στην κνήμη και το στέρνο με ποσοστό επιτυχίας  που κυμάνθηκε από 80-95% και ολοκληρώνεται σταδιακά σε διάστημα ενός χρόνου!

 «Πράγματι σήμερα έχουμε την δυνατότητα να “απαλλάξουμε” ανθρώπους από σημάδια εγκαυμάτων, μετατραυματικές ουλές από προηγούμενες επεμβάσεις και την όψη της λεύκης χάρη στην εμφύτευση τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή του κεφαλιού σε διάφορα σημεία στο σώμα και στο πρόσωπο» εξηγεί ο  Δρ Βεκρής και προσθέτει.

« Χιλιάδες άνθρωποι μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στη χώρα μας έχουν αποκτήσει ξανά φρύδια, γένια και έχουν   «απαλλαγεί»  από ουλές και σημάδια σε διάφορα σημεία του σώματος τους».

          Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν και στις δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτές των εφήβων  που παρουσιάζουν πρόωρη τριχόπτωση και εκτεταμένη αραίωση, ασθενών με γυροειδή αλωπεκία κ. ά  οι οποίες  δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, ούτε πάντα με εμφύτευση μαλλιών.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Βεκρής: «Σε αυτούς τους ανθρώπους αρχικά εφαρμόζουμε συντηρητικές θεραπείες που πολλές φορές αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικές. Μάλιστα, τα ιατρικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε έχουν εξελιχθεί. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο έδειξαν ότι ο αυτόλογης μεσος με εφαρμογή χαμηλής συχνότητας   (LLLT)   στο τριχωτό της κεφαλής ενεργοποιούν τα τριχοθυλάκια παράλληλα με τη λήψη αμινοξέων που θα προτείνει ο γιατρός και την εφαρμογή μινοξιδίλης καθημερινά».

Ενδεικτικά, τα αποτελέσματα μελέτης που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο έδειξαν βελτίωση  (στην πυκνότητα)  από 22% σταδιακά μέσα σε 7 μήνες, ποσοστό που αυξανόταν με το πέρασμα του χρόνου.
Μάλιστα, ο γιατρός ανέφερε την  περίπτωση 13χρονου αγοριού με απώλεια τριχών κατά 80% στο κεφάλι και σχεδόν καθολική στα φρύδια και στις βλεφαρίδες εξαιτίας της γυροειδούς αλωπεκίας. Έπειτα από 6 συνεδρίες    PRP     η τριχόπτωση σταμάτησε και το πρόβλημα της αραίωσης αποκαταστάθηκε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση