Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ
Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ

Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ

Απόσυρση του του υπουργείου Υγείς που φορά στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, ζητούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, που πραγματοποίη το μεσημέρι στο «Αχιλλοπούλειο» , παρουσία περίπου 45 ατόμων.

Το προβλέπει ότι διατηρείται η ισχύουσα σε πενθήμερη και επτάωρη βάση εργασίας, το ανώτατο όριο εργασίας των γιατρών την εβδομάδας δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 48 ώρες, τακτικό ωράριο συν ώρες εφημερίας, με δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ανά τετράμηνο, ενώ καθιερώνει την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των γιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων στο εφημερίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Νίκος Χαυτούρας χαρακτήρισε καταστροφικό για τη δημόσια υγεία το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε άρον – άρον αποχώρηση των γιατρών που απέμειναν, διότι το νέο νομοσχέδιο διαμορφώνει συνθήκες περισσότερης εργασίας, οικονομικού στραγγαλισμού και προσβολής της αξιοπρέπειας των γιατρών, ενώ επιπλέον απαιτεί στην ανάγκη πρόσληψης περισσότερων γιατρών σε ένα ήδη υποστελεχωμένο σύστημα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αποφάσισαν να ζητήσουν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, διότι σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει στα Νοσοκομεία και τα , στην ουσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Η ΕΙΝΚΥΜ θα καταθέσει υπόμνημα, με το οποίο θα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς φορείς, από τους οποίους θα ζητάει να συστρατευτούν για κινητοποιήσεις, εάν το ν/σ δεν αποσυρθεί, με πρώτη σκέψη για συγκέντρωση γιατρών, προσωπικού του Νοσοκομείου και φορέων έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αν και δεν έχει καθοριστεί η .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση