Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ
Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ

Aπόσυρση του ν/σ για τις εφημερίες ζητούν οι γιατροί του ΑΓΝΒ

Απόσυρση του ν/σ του υπουργείου Υγείας που αφορά στην οργάνωση του χρόνου ς, ζητούν οι γιατροί του υ Βόλου, που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο «Αχιλλοπούλειο» γενική συνέλευση, παρουσία περίπου 45 ατόμων.

Το ν/σ προβλέπει ότι διατηρείται η ισχύουσα σε πενθήμερη και επτάωρη βάση ς, το ανώτατο όριο εργασίας των γιατρών την εβδομάδας δεν μπορεί να ξεπερνά συνολικά τις 48 ώρες, τακτικό ωράριο συν ώρες εφημερίας, με δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας ανά τετράμηνο, ενώ καθιερώνει την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των γιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων στο πρόγραμμα εφημερίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών υ και Κέντρων Υγείας . ίκος Χαυτούρας χαρακτήρισε καταστροφικό για τη δημόσια υγεία το , τονίζοντας ότι εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε άρον – άρον αποχώρηση των γιατρών που απέμειναν, διότι το νέο διαμορφώνει συνθήκες περισσότερης εργασίας, οικονομικού στραγγαλισμού και προσβολής της αξιοπρέπειας των γιατρών, ενώ επιπλέον απαιτεί στην ανάγκη πρόσληψης περισσότερων γιατρών σε ένα ήδη υποστελεχωμένο σύστημα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου αποφάσισαν να ζητήσουν άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, διότι σε συνδυασμό με την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στην ουσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Η ΕΙΝΚΥΜ θα καταθέσει υπόμνημα, με το οποίο θα ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Υγείας και στους τοπικούς φορείς, από τους οποίους θα ζητάει να συστρατευτούν για , εάν το ν/σ δεν αποσυρθεί, με πρώτη σκέψη για συγκέντρωση γιατρών, προσωπικού του Νοσοκομείου και φορέων έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αν και δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση