Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / Ανάστατοι οι γιατροί του Νοσοκοκομείου Βόλου για το ωράριο
Ανάστατοι οι γιατροί του Νοσοκοκομείου Βόλου για το ωράριο

Ανάστατοι οι γιατροί του Νοσοκοκομείου Βόλου για το ωράριο


Ανάστατοι είναι οι γιατροί του Νοσοκοκομείου Βόλου για τις αλλαγές στο ωράριο απασχόλησης που προβλέπονται σε νόμο που θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες απασχολεί ιδιαίτερα την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Βόλου και Κ. Υγείας Μαγνησίας, που κάνει λόγο για “εξόντωση του κλάδου”.

Επίσης, τους απασχολεί το θέμα της λήξης των συμβάσεων στο τέλος Αυγούστου 2017, 14 επικουρικών γιατρών, η αναχώρηση των οποίων θα σημάνει ότι πολλές κλινικές θα μείνουν με βασικά κενά σε αρκετές ειδικότητες.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Χαυτούρας, το υπουργείο Υγείας δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για το θέμα του ωραρίου και αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι εξοντωτικό. “Ένα κουρασμένος γιατρός κάποια στιγμή μπορεί να αποβεί επικίνδυνος και για τους ασθενείς του. Ήδη οι γιατροί του Νοσοκομείου δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν πληρώνονται τις υπέρωρίες τους ενώ δεν παίρνουν κανονικά τις άδειές τους γιατί δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών” τόνισε ο κ. Χαυτούρας. Επιπλέον επισήμανε ότι μπορεί να λέγεται ότι στον προϋπολογισμό ο τομέας της υγείας να πήρε τη μερίδα ο λέοντος, όμως “στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν έχουμε δε ακόμη την πρόσληψη ενός μονίμου γιατρού”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις Σταγιάτες - https://t.co/xUuwR8qzU3 -

  • Πότε εξαιρούνται από τη διπλή ασφάλιση τα μπλοκάκια - https://t.co/jqhM67uy0V -

  • Αναστέλλουν επ’ αόριστον την αποχή από τα καθήκοντά τους οι συμβολαιογράφοι - https://t.co/wx81JkwNDG -

"Αλιεύοντας" την είδηση