Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Αμφίβολο αν θα υποχωρήσει ο ιός το καλοκαίρι
Αμφίβολο αν θα υποχωρήσει ο ιός το καλοκαίρι

Αμφίβολο αν θα υποχωρήσει ο ιός το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η καλοκαιρινή ζέστη θα καταστείλει τον COVID-19, επομένως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Το δυσοίωνο αυτό μήνυμα έστειλε χθες το κέντρο ελέγχου των επιδημιών της Ε.Ε. (ECDC), επικαλούμενο τις πρώτες αναλύσεις για τη συμπεριφορά του κορωνοϊού στην Κίνα.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ECDC εκτιμά ότι, αν δεν ληφθούν κατεπείγοντα , όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να έχουν έλλειψη από κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας μέχρι τα μέσα Απριλίου. Εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν αποκάλυψε ότι τα κράτη-μέλη της Ένωσης είναι σε θέση να καλύψουν μόλις το 10% των αναγκών τους σε , γάντια, αναπνευστήρες και άλλα είδη ιατρικού υλικού.

Στο μεταξύ, εφιαλτική διαγράφεται η κατάσταση στην Ισπανία, τη δεύτερη χώρα του κόσμου μετά την , που ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό νεκρών. Τα θύματα του κορωνοϊού έφτασαν τις 3.434, έχοντας αυξηθεί κατά 738 σε μία μόνο ημέρα. Οι κεντρικές λεω της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης έχουν νεκρώσει, ενώ οχήματα της πυροσβεστικής εκτοξεύουν σπρέι για να τους απολυμάνουν και ο στήνει καταυλισμούς για αστέγους και άλλα ευάλωτα άτομα. Ενα δημοφιλές παγοδρόμιο στη Μαδρίτη, όπου οικογένειες συνήθιζαν να διοργανώνουν πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών τους, μετατράπηκε σε νεκροτομείο για να καλύψει τις εκθετικά αυξανόμενες ανάγκες. Το υπουργείο Αμυνας ζήτησε τη βοήθεια του για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αναπνευστήρες, διαγνωστικά τεστ, γάντια και .

Στην , που κατέχει το θλιβερό πρωτείο στον συνολικό αριθμό των θυμάτων, οι σημείωσαν νέο ανοδικό άλμα την Τρίτη, φτάνοντας τους 743 και διαψεύδοντας τις ελπίδες που είχε δημιουργήσει η σχετική μείωσή τους το προηγούμενο διήμερο. Ωστόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημείωσε για τρίτη κατά σειράν ημέρα μείωση.

Ακόμη και στη ερμανία, όπου η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται και το ποσοστό θνητότητας από τον ιό παραμένει εξαιρετικά χαμηλό (βρίσκεται στο 0,4%, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα κυμαίνεται γύρω από το 4,7%), ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, συνέστησε εξαιρετική προσοχή.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση