Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικούς χώρους
άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικούς χώρους

άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε σχολεία και αθλητικούς χώρους

Την άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες, ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των  αθλούμενων με καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά και την καθιέρωση μαθήματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός (ΠΙΣ) με του στην υπουργό Παιδείας,  . και τον υφυπουργό Αθλητισμού,  Ε. Αυγενάκη.

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά καρδιακής ανακοπής σε αθλητικούς χώρους, το ένα σε αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το άλλο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ο ΠΙΣ ζητά να αποφασισθεί άμεσα η λήψη μέτρων ώστε να θα σωθούν ανθρώπινες .

Ειδικότερα ο ΠΙΣ στην του ζητά:
. 1) Να τοποθετηθεί Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) σε κάθε αθλητικό χώρο ανοικτό ή κλειστό.
. 2) Να υπάρχει ΑΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
. 3) Σε κάθε διεξ αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων οποιουδήποτε επιπέδου να υπάρχει ΑΕΑ, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.
. 4) Να καθιερωθεί επιτέλους το μάθημα Αγωγής Υγείας ως αυτόνομο μάθημα-αντικείμενο στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη ενότητα τις πρώτες βοήθειες, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και εκπαίδευση στους ΑΕΑ.
. 5) Εκπαίδευση και ετήσια επανεκπαίδευση όλων των αθλουμένων – μελών αθλητικών συλλόγων, όλων των αθλημάτων, σε βασική ΚΑΡΠΑ και χρήση ΑΕΑ.
. 6) Ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των αθλουμένων, στον οποίο θα περιλαμβάνεται καρδιο εξέταση με υπέρηχο ς (triplex), που θα επισυνάπτεται στο δελτίο του αθλητή.
. 7) Επαναφέρουμε, τέλος, την πρότασή μας προς την υπουργό Παιδείας,  Νίκη , σχετικά με την προσφορά βοήθειας των ιατρικών συλλόγων προς την εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα Αγωγής Υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση